Archive for the ‘Ekstrautstyr’ Category

Campingsesongen er i gang!

fredag, juli 1st, 2022

Og det er viktig med det rette utstyret..
vw camping

Noe av det mer sjeldne…

søndag, oktober 24th, 2021

kapsel copy

VW Kübelwagen Typ 82 auf Schiene

tirsdag, mai 13th, 2014

Ekstrautstyret som mangler i de fleste samlinger…

Dashbordmerker #5

søndag, april 13th, 2014

Det ser ut som det også var diverse merker beregnet for andre steder og markeder men produsenten var nok den samme. Flere av disse har nok blitt klistret opp i hjemmet på 70 tallet Noen som vet hvor de ble solgt eller har andre opplysninger? Flere bidrag ønskes!
dash1 dash2

Nikkehunden er tilbake!

tirsdag, mars 19th, 2013

Funnet blandt godlukt og trucker-utstyr på Statoil! Kr 199.-

«Rullebelter»

fredag, januar 18th, 2013

Dette er en grei løsning for de som kjører to-punkts sikkerhetsbelter og er lei av at de ender på gulvet etter bruk. Ved hjelp av en fjær trekkes beltet inn i holderen og holder seg der til neste kjøretur. På de gamle versjonene var alt i stål men det finnes også reproer  (selges bla av WolfsburgWest) hvor det meste er byttet ut med plast. Jeg har et par NOS sett tilsalgs om det er noen interesse.

Viktig å sikre barna!

onsdag, januar 2nd, 2013

Med godkjent barnesete!

Klassikeren

tirsdag, januar 1st, 2013

Trådkorgen på rammetunellen er en av de store klassikerne i folkevognen og det er ikke få kaffekopper, colaflasker og solbriller som har blitt lagret der igjennom årene. De fantes i utallige versjoner og produsentene var mange. Heldigvis produseres de fortsatt og kan bla kjøpes hos ISP West. Prisen er ca $25, de finnes i svart, hvit og krom og passer sikkert de fleste småbiler med rammetunell.

Bambus

fredag, desember 28th, 2012

Ønsker du interiøret som (garantert) naboen ikke har? BamBoomWagens selger dørpaneler og innertak laget av bambus. Hovedsaklig dreier det seg om buss men også T1, T3 og Ghia har et lite utvalg og det vil komme mer. «Lookin’ mean and bein’ green…»

RHD Cruiser-pedal

torsdag, desember 13th, 2012

For din høyrerattet oval eller splitt!

Ny takgrind til Karmann Ghia!

torsdag, november 29th, 2012

Pedroracks produserer takgrinder til luftavkjølte VW’er (pluss noen andre bilmerker) og utvider stadig utvalget. Karmann Ghia har lenge savnet et alternativ til Vintage Speed sin utgave og nå er den klassiske versjonen med trespiler på markedet. Prisen er 450$ og tilbakemeldingene på produktene som han selger er meget bra. Bare så synd at frakten til Norge blir høy og når Jens i tillegg har fått (eller tatt) sine avgifter blir denne veldig dyr.

«Motometer Gauge holder»

onsdag, november 28th, 2012

Original accessory made by AAC, these neat gauge holders were first produced around early1950’s and went on to be offered by a couple of gauge manufacturers through the 60’s. They clamp straight onto the steering column so no more cutting into your dash to hold any 52mm gauge like oil pressure / temp, fuel, clock, volt amps etc. Precision made in brass and supplied finished in Ivory paint or Chrome. Supplied with stainless steel column strap/rubber strip to protect your steering column.

Hazet

tirsdag, november 13th, 2012

Størrelsen på utstyret…..

søndag, november 11th, 2012

De påstår at det ikke er størrelsen det kommer an på men med denne snøfreseren blir du sjefen i gata. Produsenten var Paul Schiller (Sveits) og hele saken drives av en 25hk VW motor!

Kreativ «radio»

mandag, november 5th, 2012

Radioer til splitt folkevogn har en tendens til å koste mye og med kun AM er det et begrenset bruksområde. En av de mer kreative løsningene, med et utall muligheter, dukket opp i en salgsannonse; en reprofront av en Becker Monza og resten var opp til deg. En eldre radiomodell, kun en forsterker med mp3, cd-veksler eller ingenting; her er det bare teknisk kunnskap som setter grensene. Dessverre var den solgt så det får bli med planene….

Detaljer

torsdag, november 1st, 2012

«This was a bargain. I picked it up at the Mount Prospect City police auction last spring. It’s an old Mount Prospect police car. They were practically giving them away» Elwood Blues, Blues Brothers

Minst like godt tilbud ble gitt på årets SCC: kjøp 4 gamle (dvs riktige) ventilhetter til din VW og ta med så mange ekstra som du trenger. Det blir en del når du eier 5 luftavkjølte pluss må ha noen ekstra i reserve…

Flying Wings Bonnet Emblem

tirsdag, oktober 30th, 2012

Classic Vintage Hood Wings Mascot
Made from aluminium and has been fully polished to a deep shine.

Dekktrykk-måler

onsdag, oktober 3rd, 2012

Siste nyhet fra «Vintage Speed» i Taiwan er en liten måler for å sjekke dekktrykket. Selv om den er nyprodusert er alt gjort i klassisk stil og vil passe perfekt i de fleste klassiske kjøretøy. Kvaliteten er helt sikkert som vanlig meget høy. Prisen er $25 og bestilles direkte fra produsent

Remember

fredag, september 14th, 2012

«Bilistens bäste vän

Remember monteras
på baksidan av
instrumentbrädan og
anslutas visarkontakten»

Dashbordmerker #4

søndag, august 26th, 2012

Fikk bilde av enda 2 ukjente merker! Kanskje litt vanskelig å se men på den øverste er teksten; » Kjør forsiktig, Vi behøver deg» og bilde av en lykkelig familie. Takk til Erik for bidraget!
Noen flere som har merker eller bilder av slike? Ta kontakt!

Dashbordmerker #3

torsdag, august 16th, 2012

Fikk disse 2 tilsendt i posten og en begynner å skjønne at utvalget av merker må ha vært stort! Takk til Lars-Gunnar for bidraget!
Noen flere som har merker eller bilder av slike? Ta kontakt!

Dashbordmerker #2

torsdag, juli 12th, 2012

Fikk dette merket for noen dager siden og «Tørk av benene» var nytt og ukjent! Har du merker eller bilder av noen andre?  Ta kontakt!
Takk til Gaute for bidraget!

«Panser-bh»

torsdag, mars 29th, 2012

Selv om veistandarden ikke er noe å skryte av i 2012 var det (heldigvis) verre på 50-60 tallet. En skulle ikke kjøre så langt utenfor sentrum før det var kun grusveier og dette gikk ofte utover fronten på bilene. Spesielt panseret var utsatt på folkevognen og gjorde at mange monterte beskyttelses-trekk i kombinasjon med gitter på hovedlyktene.

BH, gammel produksjon.
Trenger vask og nye strikk på baksiden.

Solgt!

 

 

Pepita-BH, nærmest ubrukt i fin stand
Komplett med strikk/kroker.
Trenger kun vask.

Solgt!

 

“Huvskydd för Volkswagen” i blå vinyl.
I original pose med info.
Aldri brukt, perfekt stand.

Solgt!

Dashbord-merker

onsdag, februar 22nd, 2012

Noen som husker disse merkene til å sette på dashbordet?

På 70 tallet var de veldig populær og et vanlig syn i mange biler. Merkene var laget i plast med dobbelsidig tape på baksiden. De fantes med diverse tekster og motiver og ble vanligvis solgt på bensinstasjoner.

«Top Secret» er fjernet fra hanskeromsluken på en boble jeg hadde for mange år siden, de to andre stod på dashbordet da jeg kjøpte min 58. Ikke verdens beste eksemplarer men her snakker vi original 70 talls retro!

Har noen noe mer informasjon? Andre tekster eller motiver? Har du noen eksemplarer liggende eller bilder av slike? Ta kontakt!

I disse LED tider…

lørdag, desember 10th, 2011

I disse LED tider er det kjekt å se at også eldre vw’er kan få moderne park-lys. Etter at Audi kom med dette for noen år siden har de fleste bilmerkene fulgt opp og en mengde forskjellige modeller leveres med en perlerad med LED-dioder i fronten.

Du kan velge mellom lykteglass der alt er ferdig montert eller du kan gjøre hele jobben selv. Disse fargene finnes: rød, grønn, blå, gull og hvitt. Finnes dessverre kun i 12 volt.

Tror neppe dette er godkjent men skulle du komme ut for en kontroll vil de mest trolig slippe deg forbi da de vil tro det er en ufo som kommer…

Bensinmålepinn

mandag, november 21st, 2011

Først i 1961 fikk folkevogn tankmåler som standard. Før dette var det mulig å ettermontere målere fra bla Dehne og VDO men det mest vanlige var diverse trestokker med liter/km inngravert eller en enkel pinne.

En av de mer sjeldne løsningene jeg har sett er dette plastrøret. Det henger fast under tanklokket og bensinmengden i tanken vil fylle det opp. En kork i bunnen gjør at bensinen siver sakte inn eller ut, når du skrur av lokket på tanken kan du lese av gjenværende antall liter.  Skalaen tilsier at den er beregnet for splitt og ovaler med den tidligste bensintanken, dvs tom 1955. Enkel og grei løsning!

ROG

tirsdag, oktober 11th, 2011

De som kjører eldre bil i den kaldere årstid vil fort få merke om varmeapparatet er godt nok og spesielt folkevogneiere kan vel skrive under på dette. Mange løsninger fantes på problemet og det mest kjente var ventilasjonsvinduet litt åpent og isskrapen klar for bruk på innsiden(!) av ruten. Andre løsninger var små vifter og selvfølgelig bensinvarmer.

Den Belgiske produsenten ROG Motor Accessories hadde en annen løsning på problemet. Deres «defroster/demister» ble festet på innsiden av ruten med hjelp av sugekopper og fungerte som en liten varmeovn. Trinn 1 var på 30w for å fjerne dugg og trinn 2 var på 60w for å fjerne is. Perfekt for vinterkjøring(?)

LED varsellys

søndag, september 18th, 2011

Kravet om nødblink i biler kom vel rundt 1970 her i landet. Vil man ha denne sikkerheten i eldre kjøretøyer kan det monteres med hjelp av bryter, rele og litt teknisk innsikt. Snakker vi om enda eldre modeller som kun har retningspiler er det selvfølgelig litt verre.

I siste Biltema-katalog dukket dette praktiske varsellyset opp. Konstruksjon er meget enkel med to store lommelykt-batterier som driver 3 ledpærer. Pærene er så kraftig at lyset kan sees i dagslys og vil lyse i ca 500 timer. Prisen er kun 149.- og det er billig sikkerhet.

Selvfølgelig trenger en aldri en slik selv men det kan være greit å ha med om noen andre får problemer?

The BoomCase

torsdag, juli 28th, 2011

En god løsning for deg som ønsker skikkelig lyd i veteranbil? 

The BoomCase «bygger om» gamle kofferter til moderne høytalerkabinett. Kvaliteten på jobben og utstyret de bruker er høy og resultatet ser ut til å bli deretter. En kan velge mellom oppladbar versjon (ca 8-10 timers drift) eller med vanlig strømkabel. Prisen starter på $320 og de kan bygge «anlegget» akkurat slik du ønsker bla med lcd-skjerm og lading via solceller (det siste ikke anbefalt om du bor i Bergen).

Er du litt fingernem så kan du sikkert bygge en slik selv! Billige kofferter kan kjøpes på Fretex eller loppemarkeder og på boomcases webside finner du mange ideer.

Piknikkoffert

mandag, juni 27th, 2011

Camping- og piknikkturen ble så uendelig mye enklere når en anskaffet seg en slik koffert. Det meste en trengte av bestikk, tallerkner og bokser for oppbevaring var lagret på et sted og alt hadde sitt eget sted.

Tidlig på 1900 tallet hadde disse ofte vært påkostede ofte med krystallglass og sølvbestikk. På 50 tallet kom plast og revolusjonerte det meste og gjorde alt så mye billigere. Koffertene fantes i 2 – 4 eller 6 manns versjoner med det nødvendige antall av fat, kopper, kniver og gafler.

Tidligere eier(e) på kofferten på bildet var neppe noe friluftmenneske. Alt er perfekt og har aldri vært i bruk. Nøklene til låsene henger fortsatt i håndtaket slik de har gjort i 40-50 år og den har vært stablet bort i et mørkt kott inntil nå.