Kategoriarkiv: Garasje

Tele #1

Et annet pågående prosjekt er restaurering av en eldre telefonkiosk. Disse er vanskelig å datere men telefonnummeret den har hatt er 6 siffer med retningsnummer 05, noe som tilsier at den er tatt ut av drift før 1993. Pensjonisttilværelsen har tatt på da planene for en tidligere eier var å bruke den som utendørs dusj ved svømmebassenget. Det ble med planen og den ble stående i mange år og forfalle. Resultatet ble blant annet at de 20 nederste cm må byttes ut. I tillegg blir det en del reperasjoner etter hærverk fra den gang han fortsatt gjorde en innsats. Dette kan bli et langtidsprosjekt…
1234

 

Ljungmans Star 76 ferdig!

Svenskprodusert bensinpumpe fra 1952. Alt utenom skiver/telleverk er restaurert. Pumpe/motor er fjernet men funksjonen med telleverk osv virker via bryter i pistolhåndtak. En av de absolutt flotteste pumpene som er produsert
2 3

Før og etter…

En gammel 28PCI forgasser med luftfilter fra en industrimotor trengte vask/rengjøring og løsningen ble (som vanlig) ultralydvasker med “Strip-All”. Forgasser ble lagt ca 10 minutter i badet, deretter børstet med mesingbørste i 1 min. Luftfilter var ca 1,5 timer i badet, deretter ble det brukt messingbørste og sandpapir. Begge deler ble sprøytet med WD40 for å stoppe rust/korrosjon. Resultatet kunne helt sikkert blitt bedre om væsken hadde vært ren/ny, delene demontert og mer etterarbeid (dvs puss). Dette er ikke noen oppskrift men ett forslag, gi gjerne tilbakemeldinger med dine erfaringer!

P238 – P239

Slitte starterforinger kan være et problem på luftavkjølte VW og kan gjøre bilen svært vanskelig å starte. Skal foringen byttes når motoren er montert blir det en vanskelig operasjon men her er verktøyet som løser problemet enkelt; det er produsert av Sir Tool og har delenummer P238 (6 volt) og P239 (12 volt). Ser ut som Porsche-eiere sliter med det samme for den passer også til noen av de modellene. Selges av diverse forhandlere.

Tyresaver

Förhindrar att däck blir platta på exempelvis entusiastbilar, husvagnar, släp m.m. som inte körs under längre perioder. Kan även användas som ett perfekt «stop» till ditt fordon genom att man bultar fast dem i garagegolvet. Passar 250-500 mm hjul. Säljs som 2-pack.