Archive for the ‘Garasje’ Category

G&B #5

mandag, juni 15th, 2020

Hagegnomen er ferdig og på plass…
98 99

Tele #1

torsdag, februar 13th, 2020

Et annet pågående prosjekt er restaurering av en eldre telefonkiosk. Disse er vanskelig å datere men telefonnummeret den har hatt er 6 siffer med retningsnummer 05, noe som tilsier at den er tatt ut av drift før 1993. Pensjonisttilværelsen har tatt på da planene for en tidligere eier var å bruke den som utendørs dusj ved svømmebassenget. Det ble med planen og den ble stående i mange år og forfalle. Resultatet ble blant annet at de 20 nederste cm må byttes ut. I tillegg blir det en del reperasjoner etter hærverk fra den gang han fortsatt gjorde en innsats. Dette kan bli et langtidsprosjekt…
1234

 

Det fylles opp…

mandag, januar 20th, 2020

20200111_144503 copy

Ljungmans Star 76 ferdig!

tirsdag, februar 5th, 2019

Svenskprodusert bensinpumpe fra 1952. Alt utenom skiver/telleverk er restaurert. Pumpe/motor er fjernet men funksjonen med telleverk osv virker via bryter i pistolhåndtak. En av de absolutt flotteste pumpene som er produsert
2 3

Michelin #4

mandag, august 6th, 2018

Ferdig!
3 4 5

Michelin #3

mandag, mars 12th, 2018

God som ny :-)
33

Og alle lysene kom opp til Jul!

tirsdag, desember 23rd, 2014

garr

Michelin kompressor!

tirsdag, mars 26th, 2013

Michelin luftkompressor fra 30 tallet! Ta kontakt om du har en slik eller tilsvarende for salg, perfekt eller restaureringsobjekt: frode@algroy.no

Før og etter…

tirsdag, januar 8th, 2013

En gammel 28PCI forgasser med luftfilter fra en industrimotor trengte vask/rengjøring og løsningen ble (som vanlig) ultralydvasker med “Strip-All”. Forgasser ble lagt ca 10 minutter i badet, deretter børstet med mesingbørste i 1 min. Luftfilter var ca 1,5 timer i badet, deretter ble det brukt messingbørste og sandpapir. Begge deler ble sprøytet med WD40 for å stoppe rust/korrosjon. Resultatet kunne helt sikkert blitt bedre om væsken hadde vært ren/ny, delene demontert og mer etterarbeid (dvs puss). Dette er ikke noen oppskrift men ett forslag, gi gjerne tilbakemeldinger med dine erfaringer!

P238 – P239

søndag, desember 30th, 2012

Slitte starterforinger kan være et problem på luftavkjølte VW og kan gjøre bilen svært vanskelig å starte. Skal foringen byttes når motoren er montert blir det en vanskelig operasjon men her er verktøyet som løser problemet enkelt; det er produsert av Sir Tool og har delenummer P238 (6 volt) og P239 (12 volt). Ser ut som Porsche-eiere sliter med det samme for den passer også til noen av de modellene. Selges av diverse forhandlere.

Tyresaver

tirsdag, november 27th, 2012

Förhindrar att däck blir platta på exempelvis entusiastbilar, husvagnar, släp m.m. som inte körs under längre perioder. Kan även användas som ett perfekt «stop» till ditt fordon genom att man bultar fast dem i garagegolvet. Passar 250-500 mm hjul. Säljs som 2-pack.

Garasjepynt

mandag, november 19th, 2012

Ståle tipset meg om en tråd på pv-forumet der en kjedelig garasjevegg blir pyntet opp. Litt maling og noen timer gjør underverker og plutselig har en områdets tøffeste garasje. Har du gjort noe tilsvarende eller har lignende planer så ta gjerne kontakt og del de gjerne med andre!

Liberty Tool

søndag, november 18th, 2012

«Door Braces»

fredag, november 16th, 2012

«Bugstuff» (US) selger disse stagene som en skrur fast i døråpningen og dermed sikrer at åpningen forblir perfekt med kanalskifte, osv. Prisen er ca $80 og to modeller leveres: 60-66 og 67-. Noen som vet noen grunn til at disse ikke kan brukes på pre 60 modeller?

Gunson Eezibleed

lørdag, november 10th, 2012

Ser ut som en enkel måte å lufte bremsene på?

KWE aluminium

tirsdag, oktober 23rd, 2012

Denne lett forfalte aluminiums-garasjen befinner seg i en sidegate utenfor Bergen sentrum. Produsenten var Oslofirmaet «Ingeniør Kjeld W Eriksen AS» som ble stiftet i 1962. Disse er fortsatt i aktivitet men hovedsaklig med produksjon av «vinduer og dører i metall», ikke så langt unna det de startet med altså.

Dette er et godt eksempel på 60 tallets garasjebygg som skulle være enkle og vedlikeholdsfri, gjerne prefabrikert med enkel og rask montering.

Til eieren: sjekk bremsene på bilen din….

VW Rotisseries

fredag, oktober 5th, 2012

Noen som ønsker seg en slik til Jul? $1195 hos TRP Fabrication

Ferdig!

onsdag, januar 25th, 2012

Kjøkkenet i garasjen er ferdig!

Førstemann som kommer på besøk må huske og ta med seg kaffetrakter!

Da er det bare resten igjen…..

Garasje?

fredag, desember 2nd, 2011

Klister!

lørdag, april 2nd, 2011

I mange år har jeg samlet klistremerker mer eller mindre tilknyttet VW hobbyen. Har de blitt delt ut har jeg benyttet anledningen til å ta med noen eller kjøpt et eksemplar om de er er tøff nok.

Stort sett har de blitt samlet rundt om men nå er endelig deres skjebne bestemt og skapdørene i garasjen har blitt deres utstillingsplass. Venstre dør pluss litt til er ingen problemer å fylle opp men det er ingen tvil om at det er plass til flere på høyre dør!

Har du noen som du ønsker skal settes opp på «wall of fame»? Her er det bare fantasien som setter grenser for hva som skal/kan klistes opp, og det meste godtas (ikke amcargreier). Alle bidrag blir publisert her på bloggen! Sendes til: algroy.no, postboks 37, 5346 ÅGOTNES

Garasjeport

fredag, desember 10th, 2010

I 1955 kunne en bestille garasjeport fra Crawford som matchet din smak, husets eksteriør og om en var veldig heldig; bilen.

Dette ble vel mest populært i usa og få havnet på landsbygda her i Norge. I dag er vel Crawford like «kjedelig» som alle andre portleverandører og leverer helst i hvitt?

Verktøy som er greit å ha!?

tirsdag, september 14th, 2010

Noen som vet hva dette er?

Før skiftet man ikke hele bremseskoene men naglet på nytt bremsebelegg. Dette kunne en enten kjøpe som «halvfabrikat» der man boret selv eller man kunne gå for VW sin løsning der man kjøpte ferdige sett som var forborret og levert med nødvendige nagler. Festingen av båndene til skoen kunne gjøres med hammer og mothold men den som var mer avansert brukte dette verktøyet. Med hjelp av en fotpedal trykker man ned en «pigg» som klinket båndet fast. Dette befinner seg i vwacbs lokale og etter det er pusset opp skal det kunne brukes av trengende medlemmer.

Fortsatt kommer man over NOS båndsett til gammel VW som er beregnet for å klinkes. Disse selges ofte billig siden få gjør denne innsatsen lenger. Til enkelte VW modeller, feks Type 3, er dette en av få måter å få seg nye bremser på da ferdige sko er sjeldne saker.

metalshapingzone

mandag, desember 28th, 2009

metal1En må rett og slett bli fascinert over de som kan banke ut karosserideler! En rett plate og i løpet av et par timer så har den en perfekt form og passform; alt banket til for hånd uten hjelp av noen elektriske maskiner.

En som virkelig kan denne jobben er engelske David Gardiner. Selvfølgelig kan du det meste når du har holdt på med det i over 30 år men han imponerer virkelig. I en 2,5 timers DVD metal2tar han for seg alt fra enkel fabrikering til de mer avanserte teknikker. Alt mens han produserer karosserideler i stor skala. Tipsene om verktøy og teknikker er mange og han får det til å se enkelt ut, noe som han påstår stadig i filmen også. Han er også innom tinnsparkling, forskjellige sveisemetoder, etc. Har du et stort eller lite karosseriprosjekt anbefales denne absolutt! Prisen er £38 inkl levering og kan bestilles på websiden hans. Han arrangerer også kurs for interesserte og det frister absolutt å melde seg på.

Endelig sommer!

onsdag, desember 23rd, 2009

Jeg har endelig montert varmepumpe i garasjen og resultatet er over all forventning; siden termostaten «dessverre» ikke kan justeres lavere enn 16 grader blir det vestlands-sommer hele tiden. Resultatet viser også at luftfuktigheten er lavere samt det blir sirkulasjon på luften; en forbedring for både biler, verktøy samt personer som oppholder seg der. Varmekablene i gulvet er slått av men på tross av kaldere gulv når en mekker har det blitt lettere å komme seg ut i garasjen og gjøre noe om kveldene!

Jeg kjøpte varmepumpen på Mekk for ca 8000.- som var den billigste jeg kunne finne.varm2 Merket er av typen «Wilfa» og med denne fulgte det «gjør-det-selv» pakke slik at du ikke trenger montører. Installasjonen ble gjort på 3-4 timer og da tok hulltakingen i muren lengst tid. Jeg har også kjøpt en måler på Claes Ohlson for å følge med hvor mye strøm den bruker og foreløpig har herligheten kostet ca 20.- pr døgn (ved 85 øre pr kwh). Da har temperaturen ute variert mellom 0 og – 10 grader.

Hazet Assistent 172HD

fredag, oktober 23rd, 2009

haz1Jeg har vært på jakt etter en Hazet Assistent en tid og utrolig nok dukket denne opp til salgs på Finn for et par dager siden. Det var ikke akkurat den versjonen jeg ønsker meg men når selgerenhaz2 bor på Askøy så blir det jo bare en tur i nabolaget.  Overraskelsen var stor da jeg oppdaget størrelsen på denne; den passer jo like bra som arbeidsbenk som oppbevaring. Størrelsen er ca 100x50x85cm, egenvekt er ca 50kg og lastekapasitet er 400kg! Alt verktøyet kan låses inne med hjelp av 2 sjalusidører.

Selvfølgelig måtte denne havne i garasjen min. Litt rengjøring må til men det er et bra eksemplar.haz3 Dessverre hadde nøkkelen vært forsvunnet i mange år men selger var ganske sikker på at den var tom for både verktøy og utstyr. Vel, den var ikke helt tom! Etter å ha klart å åpne den fant jeg alt du ser på bildet. I tillegg til masse kabelsko, sikringer, filer og umbrakonøkler var det en Hazet 12-14mm fastenøkkel som bla hører hjemme verktøyboksen til stepphjulet.

Jeg er fortsatt på jakt etter en Hazet Assistent i «normal» størrelse!

Ny garasje?

fredag, oktober 16th, 2009

fly1Ofte dukker det opp kreative ideer når garasjer skal bygges men dette tar gjenvinning til nye dimensjoner! Det krever imidlertid litt kontakter men har du de rette kan du fåfly3 fatt i deler av skroget til en DC-10. Mur det hele fast, støp gulv, tett endeveggene, sett inn port og dør og vips har du en garasje! Vitale mål er ca 6,5×12,5×3,5m. Spørsmålet er om en vil kjenne flyskrekken når en skal ut og mekke??

De som hadde hatt en tomt……

tirsdag, juli 28th, 2009

Tar en slik med plass til 5 biler! Jada, vet det er en Maserati men du verden så gjennomført!

Torpedo Toolbox

søndag, juni 21st, 2009

black6Amerikanske Blackhawk har i årevis produsert kvalitetsverktøy men det spørs om de også har laget tidenes verktøykasse! I 1947 ble «No 19574  Bullet-Type Wrench Case» presentert og black8inneholdt et 7/16″ pipesett. I reklamen påstås det at det er formet slik for å lett kunne tas med under en bil. I dag er disse meget populær og det er ikke uvanlig at prisen ligger oppunder $500 for bare kassen i en rufset stand.

Klubbhuset er ferdig!

fredag, mai 29th, 2009

Det som skulle bli vinterens største prosjekt ble også ett av vårens store prosjekter. Ting tar tid, men endelig; loftet på garasjen er ferdig! Siste malingstrøk er gjort, maskiner og verktøy er fjernet og rommet rengjort. Nå er det på tide å flytte inn alt som står i esker og kasser rundt om og prøve å få en oversikt over hva som finnes. JFK skal møtes en av de nærmeste dagene og da skal anledningen benyttes til å få hjelp til å flytte inn de største tingene. 

Endelig arbeidsbenk

tirsdag, mai 5th, 2009

En arbeidsbenk i garasjen har lenge blitt utsatt pga uklarheter ang gulv samt jobbing med biler og andre ting men endelig kunne prosjektet settes i gang. Etter mye måling ble turen tatt til IKEA for innkjøp av de nødvendige skuffer og skap som trengs for å prøve å holde orden i systemet. Deretter ble det hele konstruert av 2×4″ plank og platen ble laget av 1,5×3″, et vinkeljern til å beskytte fronten er bestilt og blir levert/montert i nær fremtid sammen med en skrustikke. Fast opplegg til trykkluft er montert pluss det nødvendige antall stikkontakter som trengs, i tillegg er brann og innbruddsannlegg koblet opp sammen med huset mot vaktsentral. Vasken er også endelig montert og rørleggeren har koblet til varmt og kaldt vann. Ting begynner å komme på plass og det som nå i hovedsak står igjen er å koble opp nettverk og antenneanlegg mot huset, regner med det blir besøk fra resten av JFK når dette er klart slik at dataen blir riktig installert? Husk i så fall høytalere Kristian (og gjerne en stor skjerm….)