Kategoriarkiv: #18

#18 – Del 5

Så skjer det noe med denne igjen! Setebrønnen er tilbake fra Strip-all badet til spesiallaget.no og i behov for «litt» sveis.. Fortsettelse følger
no18

#18 – Del 4

18-1Allerede på sin første tur i Bergen ble det transportoppdrag for min nyinnkjøpte Pick-Up. Har man først fått seg lastebil må den brukes: # 18 var klar fra lakkerer og kunne hentes. Resultatet av mye retting og blank lakk var over all forventning; en slitt gammel radiobil var blitt ny! Rett og slett en fantastisk jobb gjort av lakkerer. Planene videre nå er å polere opp alt rustfritt og aluminium 18-2før det blir montert igjen. Det skal også være en del krom på den men jeg er usikker på om jeg spanderer noe ny i denne omgang. Baklys og hovedlys er fortsatt en uløst gåte og i tillegg skal nytt interiør lages. Det kan se ut som vinteren ++ vil gå med.

#18 – Del 3

Fikk denne mms’en fra lakkereren i dag og det beviser at #18 har fått det første laget med lakk. Gammel glassfiber, som har stått utendørs i mange år, har gjort at karosserijobben ble omfattende. Mye sparkling av hull og ujevnheter, sprøytesparkel og tilslutt lakk. Den kommer til å bli tofarget slik som den var original og valget faller nok på blå/hvit. Samme lakkerer rettet/lakkerte bensinpumpen min så resultatet blir nok langt over middels!

Bilde0098

#18 – Del2

Radiobilen er nå totalt demontert og klar for karosseri-jobb og lakk. Det meste var rustet fast og mange bolter/skruer knakk underveis men tror dette skal gå greit da det virket som det meste var standard metriske skruer. Et større problem er glass til lyktene; alt er knust og bare noen små plastbiter er igjen. Noen som vet om det finnes noen måter å støpe dette selv?

Hele chassiet/drivverket valgte jeg å kaste da dette tar plass og veier noen kilo. I tillegg var det i dårlig stand etter mange år ute så heretter vil det hele bli montert på en finerplate. Meningen er aldri vært at denne skulle kunne brukes så jeg satser heller på noen enkle gummihjul for å enkelt kunne flytte den. Nå er det opp til lakkereren!  Hvilken farge det blir er usikkert, følg med og se!

#18 – Del 1

Et av vinterens prosjekter er å pusse opp nummer 18. Dette er en eldre «bumper-car» som er produsert av Italienske «Soli». Firmaet produserer slike fortsatt om enn i et mer moderne design. Jeg kjøpte min for noen år siden og den hadde da tilbrakt sine siste år, sammen med 2 brødre, som lekeapparater i en barnehage. EU kravet til slike apparater ble sikkert ikke innfridd og disse måtte dermed bort.

Vekten er ca 200kg og mesteparten av denne er pga et kraftig rammeverk med motor. Det er liten mulighet for å kunne beholde denne original pga deletilgang og det praktiske ved lagring og bruk. Selvfølgelig kunne en spent opp et nettingtak og lagt jernplater på gårdsplassen men jeg velger å gjøre det enkelt. Bunnen blir dermed skiftet ut med treverk og heretter blir den en del av «tivolisamlingen». Følg med for oppdateringer.