Kategoriarkiv: Kjøpes/Selges

HØKA Folkevogngarasje (kjøpes)

HØKA (Hønefoss Karosserifabrikk) var mest kjent for sine busser og trikker men de hadde også en liten produksjon av garasjer tilpasset folkevogn. Byggemåten på disse var svært lik bussproduksjon med galvaniserte plater skrudd/naglet på et stålskjelett. Det finnes lite informasjon om disse garasjene og en av teoriene er at de er produsert på lisens fra et tysk firma. Har du noen informasjon om disse så ta kontakt!

Jeg er svært interessert i å kjøpe en slik garasje, eller en annen av tilsvarende form/merke. Har du noen, eller vet om noen som har, ta kontakt! Alt er av interesse, også restobjekt!

Gangstercaps solgt!

Denne gangstercapsen kjøpte jeg for over 20 år siden og dengang lå den fortsatt i den originale esken merket VW Folkevogn. Esken forsvant for lenge siden og capsen havnet aldri på noen bil. Produsenten er Svenske Norema.

Form- og utseendemessig er den veldig «amerikansk» men bredden og festene passer perfekt til en folkevogn. Staget som skal stå ned på karosseriet under ruten virker kort og får det til å se ut som capsen stuper litt. Om det var meningen at den skulle se slik ut eller om det er feil stag er usikkert. Liker du ikke vinkelen så er alternativet å enten fjerne dette eller lage et lengre. Aluminiumslistene trenger litt polering og det finnes litt striper etc på de lakkerte flatene men det er vel meningen at de skal lakkeres i bilens farge.

Du får garantert en caps som få andre har!  Solgt!

 

Enhjult vogn selges!

Produsert av «Järn og Stålprodukter» i Borås tidlig på 60 tallet. Fin stand og den ble malt til en utstilling vwacb hadde for noen år siden. Mangler baklys pluss ledning og plugg. Den mangler også fester til bilen men de skal visstnok være svært enkel å lage.

Lengden på hengeren kan varieres fra 0,5-1m. Når den ikke er i bruk kan hjulet tas av og den henger kun på festene. I Sverige trenger en ikke registrere disse og de kan kjøres med samme skilt som bilen. Hvilke regler etc som gjelder i Norge vet jeg ikke og det følger ingen papirer med for å kunne registrere den som henger.

For deg som vil lese mer om denne og andre enhjulte vogner finnes websiden «single wheel».

Pris?  Kom med et fornuftig bud og den er din.
OBS: pga vekt kan denne ikke sendes pr post!

Kjøper Radionette 3D!

Jeg har lenge ønsket meg og vært på jakt etter en Radionette Studio 3D!

Dette var et av flaggskipene til radioprodusenten på slutten av 50 tallet og viste at selv lille Norge kunne yppe seg mot de store utenlandske produsentene.

Det jeg ønsker meg er et eksemplar som er tilnærmet perfekt og som virker 100%. De ble levert med både platespiller og båndspiller men jeg kjøper gjerne en uten.

Kanskje det er mye å håpe på men dette var dyre møbler i sin tid (ca 1500.- i 1958) og de ble derfor ofte passet på. I dag er det få som finner plass til slike og mange står og forfaller i boder og fuktige kjellerrom. Bilde fra nettet ->

Noen som har en eller vet om noen? Jeg kan garantere at det kommer til perfekte omgivelser og vil bli passet på i fremtiden!

Brannpumpemotor kjøpes!

Ønsker å kjøpe en 30 hk motor som har vært brukt på en brannpumpe
Lite brukt og fin stand er ønskelig

Litt info:
30 hk ble brukt frem til 1960(?). Den har støpt dynamofot og bensinpumpen plassert på siden av blokken.

Pumpedel, deksler, vogn, tenning, etc kan du beholde om ønskelig da jeg kun ønsker meg en motor

Har du noen for salg eller vet om noen?

Huma og Dräger solgt!

Huma1Salget stoppet:
Huma Signal-Knopf Duo selges. Passer bla folkevogn 56-59 mod. Litt spesiell tutknapp der ene halvdelen brukes fortsatt til fløyten og den andre halvdelen kan brukes til fløyte nummer to, fjernlys, osv. Tidligere var det ikke uvanlig at biler ble levert med 2 forskjellige fløyter; en for bybruk og en for landeveiskjøring. Dette var tydeligvis en kraftig oppgradering av folkevognen. Esken og monteringsanvisningen følger med. KnappenHuma2 er brukt men virker utmerket. Dessverre er en «hylse» som skal gå gjennom rattet på baksiden knukket men dette kan ordnes lett og kan ikke sees når knappen er montert. Rattet følger ikke med. 3500.-

Drager1SOLGT! NOS Dräger tankmåler til Transporter i perfekt stand med nødvendige rør. Vet ikke om det er noen annen forskjell på folkevogn og transporter versjonen enn rørene som skal ned i tanken. Etter det jeg skjønner så mangler det en eller annen «dings» som skal settes på enden på røret i tanken men har aldri funnet noe bilde av denne. SOLGT!

Störk og Dehne solgt!!

Dehn2Sjeldne muligheter:
Dehne tankmåler selges. Med svart bakgrunn til nyere modeller (etter 1957) og leveres med list som matcher resten av dashbordet. Komplett med unntak av deksel over giver (kan kjøpes som repro). Er litt usikker om giver er riktig men den stod montert i en tank med «kul» dvs sen oval og noen år deretter. Strømpen rundt wiren trenger litt jobb om du ønsker det skal se bra ut evt du kan kjøpe den som repro. Krommen rundt instrumentet er litt slitt. Det kan følge med bensintank der måler har vært montert om ønskelig

stork2Störk oljetemperaturmåler, med føler for peilepinnen, selges! Instrumentet virker og er ca 52mm, farger etc er tilpasset speedometer. Det følger også med holder for å montere det under dashbordet eller bøyle for å montere i dashbordet.

Solgt for et godt formål!