#18 – Del2

Radiobilen er nå totalt demontert og klar for karosseri-jobb og lakk. Det meste var rustet fast og mange bolter/skruer knakk underveis men tror dette skal gå greit da det virket som det meste var standard metriske skruer. Et større problem er glass til lyktene; alt er knust og bare noen små plastbiter er igjen. Noen som vet om det finnes noen måter å støpe dette selv?

Hele chassiet/drivverket valgte jeg å kaste da dette tar plass og veier noen kilo. I tillegg var det i dårlig stand etter mange år ute så heretter vil det hele bli montert på en finerplate. Meningen er aldri vært at denne skulle kunne brukes så jeg satser heller på noen enkle gummihjul for å enkelt kunne flytte den. Nå er det opp til lakkereren!  Hvilken farge det blir er usikkert, følg med og se!

Hysj!

Det er fortsatt juleferie i garasjen og ingen av vinterens prosjekter med bilene er startet. Overhaling av forstilling, nytt teppesett i 2 biler, nye bremser, nytt innertak pluss diverse småjobber, fordelt på alle bilene, var/er planen. «Heldigvis» er det noen måneder til våren er her og det er på tide å få de ut av vinterdvalen igjen!

Bad for VW-entusiasten?

De som har litt mer interesse for VW enn gjennomsnittet har en tendens til å ta hobbyen med seg inn fra garasjen. På tross av liten veggplass må jo VW-skiltene opp et sted og badet blir da løsningen. Det beste er at de passer så perfekt inn! Og ja; det er mitt bad (-:

God Jul!

Postkort med VW motiv er også et samlerområde og utvalget er enormt. Julekort med VW’er er mer sjeldent men de finnes. Begge to er fra Bergen og (Ytre) Strandgaten. Noe har forandret seg på 40-50 år men det er liten tvil om hvor det er! De som maser om mer snø i gamle dager tar feil; det regnet tydeligvis mye da og 🙂  God jul!

«Death of the Service Station»

På Flicr finnes det en egen gruppe for bilder av gamle bensinstasjoner. Falleferdig og topp restaurert/vedlikeholdt, nedlagt og fortsatt åpne; alle er med!. De fleste er i USA men den på bildet her er nok svensk og fotografen heter Björn Sahlberg. Det finnes noen av disse stasjonene fortsatt rundt om i Norge og en av de står mellom Fagernes og Hønefoss. Pumpen og annet utstyr er borte for mange år siden men den lille bygningen er det ingen tvil om hva er brukt til. Sjekk ut Death of the Service Station

1958 Karmann Ghia

Denne kjøpte jeg i Norheimsund på begynnelsen av 90 tallet og har flere ganger vært klar for å starte restaureringen. Dessverre har den store rustangrep men det største problemet er allikevel de nyere skjermene som er montert.

Hold orden!

Alle folkevognfolk kjenner til Bambushyllen: Her er en litt annen versjon og litt mer diskre. Annonsen lyder som følger: Et stort antall VW-eiere har allerede utstyrt sitt kjøretøy med denne hyllen, og klarer seg ikke lenger uten. Fordi man i bilen aldri har nok stuerom for alle tingene så som f.eks solbriller, kart, kjørebok, sigaretter, forfriskninger, lykt, vindusrens, ekstra lyspærer osv. Fordi man øker sikkerheten under kjøring, da man uten å ta blikket fra veien, kan finne eller legge fra seg noe, uten først å måtte lete seg frem. Vennligst prøv hyllen uforpliktende i bilen, da kommer De også til å si: En slik har jeg alltid ønsket meg til min VW! Ikke småtteri altså! Takk til John-Harry for oversettelsen.

8 spor

Driver du med veteranbiler vil du før eller siden komme bort i 8 spors spillere. Selv om dette var et system mer populært i amerikansere fikk en også spillere i mer moderat innpakning beregnet for Europeiske biler. Sapphire VIII er en av de som er tilpasset dashbordet til folkevogn der bla listverket og knotter er tilpasset. Systemet er forskjellig fra de mer vanlige kassettene som kom senere; disse kan bare settes inn 1 vei og du kan velge mellom 4 lydspor. Båndet var skjøtt sammen og via et enkelt, men genialt system ble det tatt ut fra midten av spolen. Noen spillere hadde spoling fremover.

Spillere og kasetter er ikke noe vanskelig å få fatt i. Mye finner du selvfølgelig i USA men du trenger ikke reise så langt: Arne Kaasa er godt kjent i Norge for å selge nye og overhalte spillere og kassetter. Utvalget hans er bra og det er vel unødvendig å si at det hele dreier seg om musikk fra før 1980.
Sjekk hjemmesiden hans!

Jeg er interessert i å kjøpe en Sapphire VIII eller annen spiller tilpasset folkevogn!