Søkelykt kjøpes!

Noen som har en slik Hella søkelykt liggende? Trenger ikke være lik men må være den typen som du fester på dørhengselen. Kan godt være rustet eller med dårlig krom da den skal lakkeres i bilens farge. Er også interessert i å kjøpe deler til denne typen lampe. Ta kontakt på fralg@online.no om du har noe å tilby!

Husker du slike?

Jeg husker godt en nabo som hadde en gammel Opel med en nikkende hund på hattehyllen. De fantes i forskjellige størrelser og «raser» og ble ofte kalt for nikkehund. Dette var ikke helt riktig betegnelse da de også fantes som katter og tigrer. Den siste tror jeg var en pr-sak for Esso da de som kjent hadde en «tiger på tanken». Intensiteten på nikkingen kunne en justere med ett lodd innerst på halsen. Folkevognen var jo selvfølgelig ikke den enkleste bil å plassere en slik i men en kunne kjøpe hattehyller som ekstrautstyr. Nikkedyrene finner en av og til på markeder men etter de startet opp nyproduksjon av de skal det ikke være vanskelig å få fatt i. Hunden er en gammel sak kjøpt på marked for mange år siden mens katten er en repro som er kjøpt på Ruth66

Tilbakeblikk

Jeg må virkelig si at årets kalender fra Møller overrasker! Nyttekjøretøy avdelingen har utgitt en bordkalender som de har kalt «tilbakeblikk med tanke på fremtiden». Her finnes masse bilder av Caddyer og andre moderne VW’er men den store overraskelsen ligger i alle gamle fotografier og bilder som er brukt i tillegg. Virkelig et samleobjekt som du kommer til å beholde i mange år fremover om du liker transportere (og hvem gjør ikke det?). Kan sikkert hentes i nærmeste VW nyttekjøretøy avdeling om de ikke har delt de ut allerede. Takk til 1303SS på VW-Norge for mine 2 eksemplarer!

«All reklame er god reklame»

sies det og siden markedsføring er viktig i dagens forbrukersamfunn har jeg brukt litt av budsjettet på dette 🙂 Storøien har laget disse retro-nøkkelringene til meg og jeg må si jeg er imponert hva en får til med en laser. Han «skjærer» motiv på det meste slik som glass, lær, skinn, tre osv.

Har du lyst på et eksemplar så ta kontakt, det eneste jeg ønsker i retur er et bilde av nøkkelringen i bruk sammen med nøkkelen din i låsen på din luftavkjølte VW! Bildet vil bli blogget på denne siden 🙂

Speciality Cars

I 1987 da jeg begynte med folkevogn var det helst Porsche look det gikk i og i Bergen krydde det av mer eller mindre vellykede kreasjoner. Jeg kastet meg aldri på denne bølgen men bygde en mintgrønn Roadster istedenfor (dette var det fargeglade 80 tallet) og dermed var min interesse for de gamle luftavkjølte i gang. Brosjyrer og kataloger fra inn og utland ble bestilt og katalogen fra «Speciality Cars» ble en av de som ble grundig lest. Settene ble bygget hovedsaklig på folkevognbunn men det fantes også de som bygget på rammene til amerikanske biler og dermed var godkjent for V8. En kunne bygge «Woodier» og sportsbiler, jeeper og campingbiler; valget var ditt. Dette var selvfølgelig beregnet på det Svenske markedet og det var dermed ingen mulighet for å få dette godkjent i Norge. Nor Kit Cars på Mysen leverte Porsche Speedster sett som var godkjent på VW bunn. Disse ble ikke godkjent ombygget men registrert som ny bil og dermed avgifter på ca 50000.- Mine planer om en slik strandet kjapt da det kom nye krav fra myndighetene om betraktelig mindre avgasser, noe som en luftavkjølt aldri kunne innfri. Historien vil ha det til at det stod et karosseri klar for salg på Mysen årevis etterpå de nye reglene kom, kanskje det står der enda?

Kjør Bedre

I 1960 fant Harald A Møller, som har importert VW til Norge siden 1949, at tiden var inne for å gi ut eget blad for VW-eierne. I dette ble de forskjellige forhandlerne presentert, importøren fikk skryte av seg selv og sine produkter og ikke minst fikk VW-eiere skryte av importøren, forhandleren og sin bil. I tillegg ble nyere versjoner av de luftavkjølte (senere vannavkjølte) presentert og en fikk tips om forbedringer av kjørestil og vedlikehold. Etter det jeg vet ble det stopp for utgivelsene i 1974. På 90 tallet dukket produktet opp igjen; fortsatt like fullt av glade forhandlere og eiere. Den eneste forskjellen er at nå er alle de luftavkjølte fjernet da Møller ser helst at de ikke skal forbindes med disse «dinosaurene» i bilhistorien.

Har du eksemplarer av disse for salg?  Jeg kjøper utgaver gitt ut på 60-70 tallet og kan evt bytte med utgaver jeg har flere av!