Rullende Service

I «Kjør Bedre» nr 3/61 kunne man lese om Harald A Møllers rullende service i Finnmark. En Transporter inneholdt et komplett «bilverksted» med deler og verktøy og tanken var at dette skulle turnere Finnmark på kryss og tvers. Det hele ble mer stasjonært da de kom over passende lokaler like ved Kirkenes men det ble allikevel en del turer rundt i distriktet. At det var bruk for denne tjenesten var det liten tvil om; et par hundre kunder fikk overhalt motor, justert bremser og tenning samt ordnet alle små og store problemer i løpet av disse tre sommermånedene. Kunden som tok den lengste turen kom fra Berlevåg og fikk tauet(!) bilen hele veien på 280km. Dagen etter kjørte han hjem igjen med ny motor.

SOLGT – JFK bil til salgs – SOLGT

JFK medlem JonnS selger sin 68 mod notch: Bilen er hel og fin med kun litt smårust og småbulker her og der, men den trenger litt omsorg og småfix. Den er mao IKKE et sveiseprosjekt! Er litt stygg i lakken etter litt omlakkering foretatt med sprayboks. Den er et utmerket objekt uansett hvilken stil du ønsker å gjøre den om til, men bilen er pr. i dag i tilnærmet original utførelse. 1968-modellen har 12 volts elektrisk anlegg og en sprek motor med doble forgassere. Bilen har nylig fått ny dynamo, starter og nytt svinghjul/startkrans samt overhalte bremser. Bilen ble EU-godkjent desember 2008 og den står i Bergen. 1. mai: Bilen er nå solgt, Gratulerer til ny eier!

Brekina på Norsk

Endelig har Tyske Brekina begynt å produsere biler med Norsk reklame. Den første ut på VW fronten er en Transporter med reklame for Semperit Bilgummi og S. Jonassen fra Stavanger. Det kommer også flere Volvo PV’er med Norsk reklame fremover og er vi heldig så dukker det opp flere VW’er? I såfall vil det tidligst bli neste år da ingenting er avbildet i årets katalog. Skalaen er 1/87 og og den koster ca 95.-

Oljebladet

Oljebladet var et «organ for bensinhandlernes landsforbund» og i nr 7 1955 finnes denne annonsen for den «nye» VW Varevogn. Barndoor var historie og nyhetene for denne modellen var bla bakdør, ventilasjonssystem, større lasterom og et instrumentbord i hele vognens bredde. Videre finnes en 3 siders «smørespesifikasjon for VW» der bla forskjellige oljer og smørepunkt er spesifisert. Visste du feks at terminene for oljeskift på personbiler var hver 2500km og for varevogner 2000km?

Bladet er fullt av annonser for oljer, dekk, plugger og forskjellige bilmerker. I tillegg tar lederen for seg temaet «ensartet bensinpris», dvs samme pris for drivstoff i hele Norge; tror dette ble diskutert mange år etterpå. Takk til Jarle og Erik for bidraget og for at denne ikke gikk i papiravfallet!

Testbenk

Når jeg en gang blir ferdig med mitt «Vintage-Speed» prosjekt ønsker jeg meg en slik! Dette er en enkel og genial måte å teste og justere motoren. Benken leveres komplett med bensintank, batteribrakett, kabler og kontrollboks. Denne kan brukes på alle luftavkjølte VW motorer (6 volt og 12 volt) pluss Porsche 356. Produsenten er Zalex Industries i California og når prisen er $449 pluss frakt (ca $160 til Norge) så er det bare å håpe at dollaren går til bunns igjen! I følge websiden kan du «Exercise your engine regularly» noe som absolutt er en fordel når en ikke har en bil til å putte motoren i.

100 000km

Når folkevognen var ung følte man at trofaste eiere skulle gjøres stas på og da spesielt de som brukte bilene sine aktivt. Når du passerte 100 000km med bilen kunne du derfor oppleve å få klokke, diplom, mansjettknapper (menn som kjørte!) og merke til å skru på dashbordet. Hva du fikk var opp til de forskjellige importørene og etter det jeg vet praktiserte noen dette frem til (minst) 1958. I Tyskland var det også eget treff for denne gruppen på midten av 50 tallet. Hva vår Norske importør gav sine trofaste kunder vet jeg ikke men tror mansjettknapper var en av tingene da disse dukker stadig opp på markeder etc. Noen som har/vet om et Norsk 100 000 km diplom?

Nøkkelring #1

Førstemann ut som har fått nøkkelring fra algroy.no er Håkon Solberg. Han er aktiv i VW miljøet, medlem i den ekslusive «Sechs Volt» klubben og er ofte å se på treff både innenlands og utenlands. Det største prosjekt han holder på med for tiden å få ferdig «Kapteinen» til Hessich Oldendorf i Juni. Mye er gjort og det er derfor liten tvil om at han kommer til å klare sitt mål. Bildet viser hans ferdig overhalte instrumentpanel klar for montering (med bilens originale nøkkel). Følg innspurten på bloggen hans.

Ønsker du nøkkelring fra algroy.no? Mer info lenger nede på siden!

Tomte Lærdal

De fleste som har passert 40 år har en eller annen gang i løpet av barndommen lekt med produkt fra Åsmund S. Lærdal. Han startet i 1940 opp et firma som utga billedbøker, gratulasjonskort og treleker. På begynnelsen av 50 tallet begynte produksjonen av mykplastleker og en lekedukke som het Anne ble svært populær. De var også en liten produksjon av lekebiler i samme plasttype men disse slo ikke an blant de små. I 1960 begynte man prøveproduksjonen på det man i dag forbinder med Tomte biler. Vinyl ble levert av Norsk Hydro  og de første modellene var i skala 1:43. I alt ble det produsert 32 forskjellige biler i denne skalaen (pluss et lokomotiv) og tar man med fargene de kunne leveres i (rød, gul, blå, oransje, grønn og hvit) så får man 210 varianter. Senere ble det også produsert en serie med 3 lastebiler på 18cm (en av de var transporter) og en serie med en traktor, brannbil, racerbil og en transporter på 25 cm. Den største Transporteren var den fineste utgaven de lagde der vinduer var skåret ut og de satt to personer inni. Dette er en sjelden sak og når de dukker opp går de ofte for 2-5000 kr alt etter stand. Firmaet Lærdal eksisterer fortsatt og produserer i dag den kjente Anne dukken som du sikkert har blåst liv i om du har vært på førstehjelpskurs de siste 30 årene. Kilde: Jonn-S Hansen/VWACB Nytt

Firmabiler

Noen tror sikkert at reklame på firmabiler er et nyere fenomen men den gang ei. Dagens enkle vinylmerker fantes ikke og istedenfor fantes det et eget fag som het skiltmaler. Disse la på tekst og logoer for frihånd og med hjelp av sjablonger og i tillegg til biler ble butikkvinduer og fasader dekorert. Første kortet viser en gul transporter med Melange reklame. i følge teksten på baksiden er dette et parti fra Ganns-området (Sandnes) og statuene til høyre er av Simon Pottemaker. Kortet er postlagt i august 1970.

Det andre kortet er fra Ulvdal og motivet er H. H. Bjerkeflåta Landhandleri – Kolonial – Lærutstyr – Souvenir – Brukskunst – Glass – Stentøi -Byggeartikler – Tekstilvarer. Et allsidig firma altså, slik det ofte var på den tiden. Transporteren er en Barndoor og om registreringsnummeret på den (R-1951) viser årsmodell er ikke godt å si. Dette er firmabilen til fotografen E. Djupdræt fra Nesttun og diverse logoer og tekst viser hva han levde av. Som ofte på firmabiler var VW merket fjernet i fronten og en logo satt der istedenfor, på denne er det logoen til NFF som skulle bli noe slikt som Norges Fotografforbund. Kortet er postlagt august 1956. Bilen finnes ikke registrert på dette nummeret i dag da det tilhører en Rover på Lillehammer.

«Klubbhuset»

Vinterens største prosjekt er uten tvil innredning av 2. etasje i garasjen. Hittil har de kalde månedene gått med til å isolere og plate vegger og tak. Lørdag var jeg ferdig med dette og gikk i gang med sparkling. Ikke verdens gøyeste jobb dette heller men jeg håper å være klar til maling i løpet av 14 dager. Planen er at rommet skal «fylles» med noen av effektene og andre ting jeg har samlet gjennom de 20 årene ++jeg har hatt denne hobbyen. Noen stoler og bord vil det også bli plass til i tillegg til et minikjøkken med kjøleskap og kaffetrakter (om (JF)Kristian kommer på besøk for å fikse dataen, eller noen andre).