På en låve…

jean2På en låve i Frankrike står et av Jean Michel Jarre sine «klaverer» og nå er bonden tydeligvis lei. For den nette sum av 1 million Euro (!) kan du sikre deg et klenodium fra en av vår tids mest pompøse musikere. Husk at vi jean1snakker om en av «bestefedrene» innen elektronisk musikk så prisen bør ikke være noe å si på. Etter det en kan skjønne i annonsen er det ikke noe tilkoblet tangentene men det bør kunne lages en overgang til guitar-hero eller tilsvarende?

Hazet Assistent kjøpes

assistent1Jeg trenger mer orden i verktøyet og har funnet ut at en Hazet Assistent er løsningen. Disse er produsert i forskjellige utgaver over mange år. Diverse utstyr slik som stol og lampe kunne leveres somassistent3 ekstrautstyr. VAG brukte disse som standard til sine mekanikere sammen med verktøytavler til spesialverktøy. Er i utgangspunktet på jakt etter en som er i bra stand men kan også være interessert i å kjøpe et objekt.

Er også interessert i å kjøpe Hazet verktøyvegg pluss gammelt verktøy

Auto23

26-27. september arrangerer Bergen Veteranvogn Klubb utstilling i Auto 23 sine lokaler i Fyllingsdalen. Dette er andre gang de har dette arrangementet og hele utstillingen er oppdelt i forskjellige temaer slik som drømmebiler, luksusbiler, porcentber1racing corner, osv.

Siden Auto 23 har blitt offisiell Porsche forhandler i Bergen ble anledningen benyttet til å ha et VIP arrangement dagen før for spesielt inviterte. Her kunne en i ro og mak studere Porsche sitt utvalg samt alle de andre utstillingsobjektene. Et gledelig gjensyn var 57 mod Speedsteren som jeg husker godt ble importert til Norge på 90 tallet. Denne ble senere solgt og eies i dag av importøren. Beklager alle som har noe utstillt, luksus eller drømmebil; dette var arrangementets høydepunkt!

img_8984

Image 1 of 42

Ekeberg – lørdag

eke12Skal du gjøre de store kuppene på markeder er det en fordel å være der tidlig og de første VW folkene ble observert før klokken 0600 lørdag morgen. De fleste, inkludert undertegnede, møtte et par timer senere men fortsatt kunne en finne folkevogndeler; det er ikke alle selgere som står tidlig opp pluss mange pakker ut mer i løpet av dagen! Mye deler ble oppdaget og kjøpt/lagt fint tilbake og det merkelige er at når dagen er slutt er en overbevist om at det ikke er kjøpt så mye mens bagasjerommet på bilen er fullt. 16″ pynteringer til splitt og todelte originale EMPI felger ble observert men havnet ikke på vestlandet denne helgen, derimot ble ekstrautstyr samlingen større så følg med for oppdateringer i fremtiden.

Helgens lærdom får være at det er STOR forskjell på kvaliteten på digital- og mobilkamerabilder….

eke21eke31eke41eke51eke61eke7

Ekeberg – fredag

Høstens Ekebergmarked er i gang og de første selgerne/kjøperne var ankommet allerede ved lunsjtid fredag. Folkevogndelene som jeg leter etter uteble dessverre denne kvelden men en finner alltid noe annet en trenger. Jeg traff også en god del kjente denne kvelden og ingen kunne fortelle om den store handelen, men som en sa «det er da veldig morsomt å gå rundt å se og». Da gleder vi oss til lørdagens marked!

eke1eke2eke3eke4eke5eke6

Ny firmabil

firm1Ikke noen gamle  firmabil-bilder denne gangen men bilder av mitt splitter nye fremkomstmiddel på jobb. Har hatt den forrige modellen av Caddy de siste 10-15 årene og har vært stort sett fornøyd med den. Den nye er en stor forbedring på mange måter og man merker fort at dette erfim2 en personbil som blir bygget om til varebil (i motsetning til den forrige versjonen). Jeg hadde håpet at det skulle dukke opp en jobb i Oslo denne helgen som kunne kombineres med Ekebergmarkedet men det ser dårlig ut, hadde kanskje blitt litt mye i «kjøring» på regningen. Ekstrautstyr hører til på biler og dette bildet viser noe av det den er levert med!

Kongo

kongo2I disse Kongo-tider er det på sin plass å presentere skytespillet «Kongo». Dette er fra 50 tallet, bruker 25 øringer og det hele går ut på å skyte (med Luger!) på ville dyr som lyser opp i en vilkårlig rekkefølge. Treff blir markert med en klokke og antall skudd/poeng blir holdt regning for i egne vinduer.  Utrolig hva en kunne få til med hjelp av kontakter og små motorer.

kongo«Forresten skal jeg si dere at i Kongo er det ikke et eneste menneske som snakker sant. De bare lyver hele dagen. Begynner klokka sju om morgenen og holder på helt til kvelds. Så hvis jeg skrøner litt av og til, så kommer det av at jeg har vært ……litt for lenge i Kongo.»
Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe (1. oppl. 1945)

Tidene HAR forandret seg……

Firmabiler #3

stig1Transporter kunne leveres i mange forkjellige versjoner deriblant som stigebil. Brannvesenet var stig2selvfølgelig en bruker av disse men de var også populær blandt håndtverkere. På bildet er det SFJ. Elverk (Sandefjord?) som stolt viser frem sitt eksemplar. Om han i stigen vant eller tapte loddtrekningen sies det ingenting om; bilene var nemlig kjent for å være svært ustabil med en mann «i toppen». Problemet ble mindre da støttelabber ble montert på senere modeller.

Når det regner i Bergen…..

teigNår det regner MYE i Bergen (og da snakker vi virkelig store mengder!) pleier elven som går gjennom Nesttun å flomme over. For noen år siden holdt et kjøpesenter på å ramle sammen pga dette og det er vel snakk om noen flombarrikader som skal bygges for å forhindre dette i fremtiden. Fenomenet er ikke nytt og på bildet ser en det første bygget VW forhandler Teigland hadde på Nesttun. På 70 tallet bygget de nytt 50 meter bortenfor (i venstre kant av bildet) før de i 2001 bygde nok en gang nytt like bortenfor dette igjen. Omtrent samtidig solgte de forhandler og verksteddelen til Møller og men beholdt byggene.

Servicekart

kart11Før GPS kom og overtok «mor sin jobb» var det kun kart og kartlesning som gjaldt på ferieturene. Kart over landsdeler, med detaljkart over de største byene, har ikke noen som har vært på langtur i forrige århundre kommet utenom. Var en medlem i NAF, KNA eller MA kunne en i tillegg briljere med egen kartbok der severdigheter og anbefalte veier var tegnet inn. VAG var heller ikke på noen måte noen sinker i kartproduksjon og leverte ut kart2eksemplarer der alle forhandlerne var tegnet inn. Det fantes kart for hvert enkelt land men også et lite hefte der hele Europa var med.

Jeg skal ikke garantere at alle disse forhandlerne i Tyskland eksisterer fortsatt men på 60 tallet lå de tett!