metalshapingzone

metal1En må rett og slett bli fascinert over de som kan banke ut karosserideler! En rett plate og i løpet av et par timer så har den en perfekt form og passform; alt banket til for hånd uten hjelp av noen elektriske maskiner.

En som virkelig kan denne jobben er engelske David Gardiner. Selvfølgelig kan du det meste når du har holdt på med det i over 30 år men han imponerer virkelig. I en 2,5 timers DVD metal2tar han for seg alt fra enkel fabrikering til de mer avanserte teknikker. Alt mens han produserer karosserideler i stor skala. Tipsene om verktøy og teknikker er mange og han får det til å se enkelt ut, noe som han påstår stadig i filmen også. Han er også innom tinnsparkling, forskjellige sveisemetoder, etc. Har du et stort eller lite karosseriprosjekt anbefales denne absolutt! Prisen er £38 inkl levering og kan bestilles på websiden hans. Han arrangerer også kurs for interesserte og det frister absolutt å melde seg på.

VW-Jul

jul3Det ble ikke en helt VW-fri Jul denne gangen heller. Hos mine nieser fikk jeg t-skjorte og bilde med Transporter samt glass med folkevogner. Noe verktøy var det også plass til under juletreet og bla elektrisk jekk skal bli fint å ha ved fremtidige dekkskift.

jul4Fra vaktmestrene på Sartor fikk jeg boken «barndommens leker».jul5 Denne kan absolutt anbefales for de som har passert 40. Her finner en leker som man hadde når en var ung og ikke minst de lekene du aldri fikk! Mye «Ah, husker du den?» når du blar i denne!

Endelig sommer!

Jeg har endelig montert varmepumpe i garasjen og resultatet er over all forventning; siden termostaten «dessverre» ikke kan justeres lavere enn 16 grader blir det vestlands-sommer hele tiden. Resultatet viser også at luftfuktigheten er lavere samt det blir sirkulasjon på luften; en forbedring for både biler, verktøy samt personer som oppholder seg der. Varmekablene i gulvet er slått av men på tross av kaldere gulv når en mekker har det blitt lettere å komme seg ut i garasjen og gjøre noe om kveldene!

Jeg kjøpte varmepumpen på Mekk for ca 8000.- som var den billigste jeg kunne finne.varm2 Merket er av typen «Wilfa» og med denne fulgte det «gjør-det-selv» pakke slik at du ikke trenger montører. Installasjonen ble gjort på 3-4 timer og da tok hulltakingen i muren lengst tid. Jeg har også kjøpt en måler på Claes Ohlson for å følge med hvor mye strøm den bruker og foreløpig har herligheten kostet ca 20.- pr døgn (ved 85 øre pr kwh). Da har temperaturen ute variert mellom 0 og – 10 grader.

X-Bensinstasjoner i Bergen

Bergen har hatt flere bensinstasjoner enn de som finnes i dag.

Bilde057Dette første bildet har jeg fått fra JonnS. Det henger i en av korridorene i Grieghallen og er ett av de som viser fremgangen i byggingen av konserthuset. Det stod ferdig i 1978 så bildet er vel tatt et par år før. De som er kjent i Bergen vil gjenkjenne bygget til Bergen Lysverker i bakgrunnen.

bradbensinDagens andre stasjon lå også på et kjent sted for Bergenserne; like ved Bergenhus Festning. Navnet var Festningskaiens Bensinstasjon og var en erstatning for en eldre stasjon som ble rasert under eksplosjonsulykken i 1944. I en brosjyre fra 1960 kan en lese: Stasjonen presenteres i fullstendig ombygget stand i det det er bygget ny ekspedisjon, vaske og smørehall, satt opp 4 nye moderne pumper, ny utendørs vaskeplass, plassbelysning etc.

Har du info om flere?


BT 22. nov 1973

Det er mye rart en finner under rehabilitering av hus og et gammelt Bergens Tidende dukket frem under et gulvbelegg i stuen. Teigland annonserte stolt for 1303 Big med cordfløyel, superbrede dekk, vegg til vegg tepper, GT spak og 1,6 liters motor. For den mer fornuftige har de også en annonse som forteller om hvor fantastisk deres diagnosesystem er samt at det er 50% rabatt for de med 68 og 69 modeller.

bt1bt2

Slutt for New Beetle

finaled1I følge CNN er 2010 det siste året en kan kjøpe seg en helt ny New Beetle med dagens form. Salget har de siste årene vært dårlig og selv i USA, der bilen har vært utrolig populær, har det stoppet opp. Volkswagen markerer avslutningen med å produsere en serie på 3000 lyseblå biler kalt «Final Edition», 1500 med tak og 1500 uten tak.

final2I 2011 kommer det en ny modell og i følge VW skal dette være «Something Beetlish». Diverse rykter forteller om 2 seter speedster versjoner, fantastiske dieselmotorer, osv, osv. Tydeligvis er alt som i 1996 da Consept 1 skulle endelig settes i produksjon. De første bildene viser tydelige nye former men det kan se ut som frontruten er beholdt…

Da er spørsmålet om en skal selge noen biler nå og kjøpe en av de siste modellene eller vente til 2011….

Norsk Revmatiker Forbund

revm«Støtt Norsk Revmatiker Forbund – Forbundet med Behandlingsbilene» kan en lese på denne konvolutten fra 1957. Tydeligvis hadde de slike firmabiler i mange år da klubbilen til VWACB, klubbussom er en 1967 mod, hadde også blitt brukt til dette formålet. Den ble brukt regelmessig frem til slutten av 90 tallet og klubben kjøpte den i 2001. Så lange turer ble nok ikke tatt; den hadde akkurat passert 80000km da bilen skiftet eier.