Archive for januar, 2010

Dick Beith 1961 36hp Record

fredag, januar 29th, 2010

Dick Beiths 1961 36hp land speed record run at Bonneville Utah, including interview. Taken from the documentary `Men, Salt and Speed`.

VW-bilder

tirsdag, januar 26th, 2010

Huma og Dräger selges!

søndag, januar 24th, 2010

Huma1Salget fortsetter:
Huma Signal-Knopf Duo selges. Passer bla folkevogn 56-59 mod. Litt spesiell tutknapp der ene halvdelen brukes fortsatt til fløyten og den andre halvdelen kan brukes til fløyte nummer to, fjernlys, osv. Tidligere var det ikke uvanlig at biler ble levert med 2 forskjellige fløyter; en for bybruk og en for landeveiskjøring. Dette var tydeligvis en kraftig oppgradering av folkevognen. Esken og monteringsanvisningen følger med. KnappenHuma2 er brukt men virker utmerket. Dessverre er en «hylse» som skal gå gjennom rattet på baksiden knukket men dette kan ordnes lett og kan ikke sees når knappen er montert. Rattet følger ikke med. 3500.-

Drager1SOLGT! NOS Dräger tankmåler til Transporter i perfekt stand med nødvendige rør. Vet ikke om det er noen annen forskjell på folkevogn og transporter versjonen enn rørene som skal ned i tanken. Etter det jeg skjønner så mangler det en eller annen «dings» som skal settes på enden på røret i tanken men har aldri funnet noe bilde av denne. SOLGT!

Ghia kalender

lørdag, januar 23rd, 2010

kal1Enda en kalender med skikkelige biler! Karmann Ghia Club of North America har laget sin egen utgave med biler fra klubben. Alt fra Lowlight til «Fat chick». Er du KG interessert kan du bestille denne hos Cafepress for $15 pluss frakt.

De har også diverse andre VW effekter og jeg benyttet anledningen til å bestille en KG t-skjorte samtidig.kal2 Om det var fordi trykket viser en nyere Ghia eller at størrelsen var xl vet jeg ikke men posten klarte faktisk å fortolle dette inn! 102.- i avgifter til staten og 108.- i avgifter til posten.

Nok kalendere for 2010?

Årene i USA

onsdag, januar 20th, 2010

Enkelte eiere av VW er sykelig opptatt av å vite hvem som har eid bilen tidligere, hvilke onkler og tanter som kan ha kjørt den og navn/fødselsnummer på eiere pluss deres etterkommere osv. Jeg er absolutt ikke en av de; jeg husker stort sett navnet på de som solgte bilen til meg og er fornøyd med det.

Sammen med Ghiaen fulgte det en mappe med papirer fra tidligere eiere. Det dreier seg om bilder, registreringspapirer, kvitteringer på delekjøp, etc tilbake til 80 tallet. Da jeg bladde gjennom alt sammen traff jeg på et kjent navn; William A. Silvestri. Jeg sjekket mailene mine og fikk bekreftet det jeg trodde; dette  var han jeg kjøpte den innvendige sjalusien til splitten hos. Verden har blitt liten med internett. Jeg kontaktet han og fikk bekreftet at dette var hans gamle bil. At overraskelsen var stor over at en av hans gamle biler hadde havnet i Norge er sikkert unødvendig å si. Han kjøpte den fra et dødsbo i 2001 og beholdt den frem til 2006 da han solgte den til Colome Motors. De solgte den videre til England senere samme år.

William har i dag 5 VWs og deriblandt en 60 mod Karmann Ghia pluss et par originale 60 talls cabrioleter. Et kjekt bekjentskap som allerede har tipset meg om deler til salgs samt gitt gode råd om denne gamle sportsbilen.

iusa1

Picture 1 of 7

MODERNISMA

søndag, januar 17th, 2010

caltex«En kulturblogg om modernismens epok. Vi besöker moderna mötesplatser, fikar på kondis och tankar på mackar som ingen längre minns. Varsamt letar vi efter rekordårens reliker. Samtidigt försöker vi filosofera kring en nyss flydd samtid. Kommer världen någonsin att bli så modern som den varit?»

Slik starter den Svenske bloggen Modernisma. Dessverre ikke oppdatert på ett år men absolutt verdt et besøk!

Gamle bensinstasjoner i Trondheim

fredag, januar 15th, 2010

bensinstasjontrondheinAdressa har vært på fotojakt i diverse arkiver og funnet gamle bensinstasjoner i Trondheim. Som ellers i Norge har de forsvunnet etterhvert som det var på tide med modernisering eller en trengte mer parkeringsplasser. De siste ble revet etter vi hadde passert år 2000!

Endelig!

onsdag, januar 13th, 2010

Jepp, måneder med venting er over; I dag kom endelig Ghiaen til sin nye hjemby og sin nye eier. Den ble produsert i desember 57 og deretter levert til USA. Har siden 2006 tilbragt litt tid i England og Tyskland før den havnet i det kalde nord. Litt småjobb er det selvfølgelig på en  50 år gammel bil men ikke på noen måte skremmende. Resten av vinteren vil bli brukt til å reparere småting og skaffe de riktige delene!

Er det rart en gleder seg til våren?

img_0458

Picture 1 of 7

Störk og Dehne solgt!!

mandag, januar 11th, 2010

Dehn2Sjeldne muligheter:
Dehne tankmåler selges. Med svart bakgrunn til nyere modeller (etter 1957) og leveres med list som matcher resten av dashbordet. Komplett med unntak av deksel over giver (kan kjøpes som repro). Er litt usikker om giver er riktig men den stod montert i en tank med «kul» dvs sen oval og noen år deretter. Strømpen rundt wiren trenger litt jobb om du ønsker det skal se bra ut evt du kan kjøpe den som repro. Krommen rundt instrumentet er litt slitt. Det kan følge med bensintank der måler har vært montert om ønskelig

stork2Störk oljetemperaturmåler, med føler for peilepinnen, selges! Instrumentet virker og er ca 52mm, farger etc er tilpasset speedometer. Det følger også med holder for å montere det under dashbordet eller bøyle for å montere i dashbordet.

Solgt for et godt formål!

En kald fyr!

lørdag, januar 9th, 2010

kaldbilDenne ble observert i -15 grader for noen dager siden.

Den ser nok frem til å komme seg innomhus hos sin lykkelige(?) nye eier samt mange fremtidige bilturer på varme dager ….

«På ville veier»

torsdag, januar 7th, 2010

lagunnaI avisen «Adressa» i Trondheim har de i mange år hatt en serie med reportasjer som de har kalt «På ville veier». Stein Arne Sæther og Dan Ågren har vært ansvarlig for reportasjene som er laget og størstedelen av disse er fra Trøndelag. I en gammel gul bil av ukjent merke reiser rundt på jakt etter gamle bensinstasjoner, bensinpumper, neonskilt, nærbutikker, kiosker, Bukkeplakat6_50_70campingplasser, garasjer, verksteder, trebroer, veiskilt, osv. Overnatting gjøres stort sett på campingplasser underveis der de alltid ber om den eldste hytten som campingplassen har å tilby.

denne samlesiden kan du lese noen av reportasjene. Disse har også blitt utgitt i 2 bøker som absolutt kan anbefales om du interesserer deg for ting som er «halvgammelt»!

Foxcraft Fenderskirts solgt!

mandag, januar 4th, 2010

fox1Enten så hater man de eller elsker de…..

Ekte Foxcraft Fenderskirt vurderes solgt. Disse kjøpte jeg som NOS rundt 1993 og brukte de på bilen i noen år da helst på treff og utstillinger. Men smaken forandrer seg og de har lagt «på hyllen» de siste årene.

fox2Standen på de er meget bra og det er bare å lakkere de i ønsket farge. Fargen nå er L434 Fjordblå. Plastlisten mot skjermene er originale, den ene er litt revnet men kan brukes uten problemer. De originale 4 skru-festene i endene fulgte ikke med og det er blitt laget nye som fungerer fint. Reproer kan kjøpes for $75 om du vil ha det helt riktig

fox4Det føler også med ultra-sjeldne originale Foxcraft låser. Siden en må bore hull i skjørtene for å montere de ble de sjeldent kjøpt og montert. Unødvendig å si men de er ikke montert her heller….

Da er disse solgt!

En klassiker….

søndag, januar 3rd, 2010

Fra «Kjør Bedre» i 1973!

lørdag, januar 2nd, 2010

kjorbed2kjorbed3