Huma og Dräger solgt!

Huma1Salget stoppet:
Huma Signal-Knopf Duo selges. Passer bla folkevogn 56-59 mod. Litt spesiell tutknapp der ene halvdelen brukes fortsatt til fløyten og den andre halvdelen kan brukes til fløyte nummer to, fjernlys, osv. Tidligere var det ikke uvanlig at biler ble levert med 2 forskjellige fløyter; en for bybruk og en for landeveiskjøring. Dette var tydeligvis en kraftig oppgradering av folkevognen. Esken og monteringsanvisningen følger med. KnappenHuma2 er brukt men virker utmerket. Dessverre er en «hylse» som skal gå gjennom rattet på baksiden knukket men dette kan ordnes lett og kan ikke sees når knappen er montert. Rattet følger ikke med. 3500.-

Drager1SOLGT! NOS Dräger tankmåler til Transporter i perfekt stand med nødvendige rør. Vet ikke om det er noen annen forskjell på folkevogn og transporter versjonen enn rørene som skal ned i tanken. Etter det jeg skjønner så mangler det en eller annen «dings» som skal settes på enden på røret i tanken men har aldri funnet noe bilde av denne. SOLGT!

Ghia kalender

kal1Enda en kalender med skikkelige biler! Karmann Ghia Club of North America har laget sin egen utgave med biler fra klubben. Alt fra Lowlight til «Fat chick». Er du KG interessert kan du bestille denne hos Cafepress for $15 pluss frakt.

De har også diverse andre VW effekter og jeg benyttet anledningen til å bestille en KG t-skjorte samtidig.kal2 Om det var fordi trykket viser en nyere Ghia eller at størrelsen var xl vet jeg ikke men posten klarte faktisk å fortolle dette inn! 102.- i avgifter til staten og 108.- i avgifter til posten.

Nok kalendere for 2010?

Årene i USA

Enkelte eiere av VW er sykelig opptatt av å vite hvem som har eid bilen tidligere, hvilke onkler og tanter som kan ha kjørt den og navn/fødselsnummer på eiere pluss deres etterkommere osv. Jeg er absolutt ikke en av de; jeg husker stort sett navnet på de som solgte bilen til meg og er fornøyd med det.

Sammen med Ghiaen fulgte det en mappe med papirer fra tidligere eiere. Det dreier seg om bilder, registreringspapirer, kvitteringer på delekjøp, etc tilbake til 80 tallet. Da jeg bladde gjennom alt sammen traff jeg på et kjent navn; William A. Silvestri. Jeg sjekket mailene mine og fikk bekreftet det jeg trodde; dette  var han jeg kjøpte den innvendige sjalusien til splitten hos. Verden har blitt liten med internett. Jeg kontaktet han og fikk bekreftet at dette var hans gamle bil. At overraskelsen var stor over at en av hans gamle biler hadde havnet i Norge er sikkert unødvendig å si. Han kjøpte den fra et dødsbo i 2001 og beholdt den frem til 2006 da han solgte den til Colome Motors. De solgte den videre til England senere samme år.

William har i dag 5 VWs og deriblandt en 60 mod Karmann Ghia pluss et par originale 60 talls cabrioleter. Et kjekt bekjentskap som allerede har tipset meg om deler til salgs samt gitt gode råd om denne gamle sportsbilen.

iusa1

Image 1 of 7

MODERNISMA

caltex«En kulturblogg om modernismens epok. Vi besöker moderna mötesplatser, fikar på kondis och tankar på mackar som ingen längre minns. Varsamt letar vi efter rekordårens reliker. Samtidigt försöker vi filosofera kring en nyss flydd samtid. Kommer världen någonsin att bli så modern som den varit?»

Slik starter den Svenske bloggen Modernisma. Dessverre ikke oppdatert på ett år men absolutt verdt et besøk!

Endelig!

Jepp, måneder med venting er over; I dag kom endelig Ghiaen til sin nye hjemby og sin nye eier. Den ble produsert i desember 57 og deretter levert til USA. Har siden 2006 tilbragt litt tid i England og Tyskland før den havnet i det kalde nord. Litt småjobb er det selvfølgelig på en  50 år gammel bil men ikke på noen måte skremmende. Resten av vinteren vil bli brukt til å reparere småting og skaffe de riktige delene!

Er det rart en gleder seg til våren?

img_0458

Image 1 of 7

Störk og Dehne solgt!!

Dehn2Sjeldne muligheter:
Dehne tankmåler selges. Med svart bakgrunn til nyere modeller (etter 1957) og leveres med list som matcher resten av dashbordet. Komplett med unntak av deksel over giver (kan kjøpes som repro). Er litt usikker om giver er riktig men den stod montert i en tank med «kul» dvs sen oval og noen år deretter. Strømpen rundt wiren trenger litt jobb om du ønsker det skal se bra ut evt du kan kjøpe den som repro. Krommen rundt instrumentet er litt slitt. Det kan følge med bensintank der måler har vært montert om ønskelig

stork2Störk oljetemperaturmåler, med føler for peilepinnen, selges! Instrumentet virker og er ca 52mm, farger etc er tilpasset speedometer. Det følger også med holder for å montere det under dashbordet eller bøyle for å montere i dashbordet.

Solgt for et godt formål!

«På ville veier»

lagunnaI avisen «Adressa» i Trondheim har de i mange år hatt en serie med reportasjer som de har kalt «På ville veier». Stein Arne Sæther og Dan Ågren har vært ansvarlig for reportasjene som er laget og størstedelen av disse er fra Trøndelag. I en gammel gul bil av ukjent merke reiser rundt på jakt etter gamle bensinstasjoner, bensinpumper, neonskilt, nærbutikker, kiosker, Bukkeplakat6_50_70campingplasser, garasjer, verksteder, trebroer, veiskilt, osv. Overnatting gjøres stort sett på campingplasser underveis der de alltid ber om den eldste hytten som campingplassen har å tilby.

denne samlesiden kan du lese noen av reportasjene. Disse har også blitt utgitt i 2 bøker som absolutt kan anbefales om du interesserer deg for ting som er «halvgammelt»!