Det var det!

xghia1Dermed er Ghiaen jeg har eid siden 1992 solgt og på vei til sin nye eier på østlandet.

Dessvere ble det ikke jeg som skulle klare å få denne på veien igjen men med en god innsats klarer nestemann det!

Lykke til!

Endelig sommer!?

I følge yr.no skal varmen endelig være på vei og dermed er det på tide å gi Ghiaen fri noen dager og få ut cabrioleten! La oss håpe dette varer en stund da det er mye jobb å flytte rundt på så mange biler…..
sommer

FYN camping 1400

camp1Tidenes kuleste campingvogn står til salgs i Danmark! Dette er en 1959 mod FYN 1400 og er camp2den eneste kjente som fortsatt eksisterer av 70-100 produserte. Egenvekten er kun 250kg og det burde gå greit selv bak en 30 hk folkevogn (vel, kanskje ikke over Sotrabroen i 30 m/s vind). Prisen er 52k og her finner du annonsen

Onsdag hos Anton

Undertegnede og JonnS benyttet anledningen til å besøke Antons Kulturhistoriske Senter onsdag da været for en gangs skyld fristet til tur i veteranbil. Vi var ikke de eneste som benyttet finværet da flere eldre kjøretøy ble observert både underveis og på skoleplassen på utsiden.

Mye var gjort siden vi var der i fjor og bla kunne kafeen nå skilte med kroneautomat og flipperspill, selvfølgelig beregnet på de gamle kronestykkene. En annen nyanskaffelse var en 63 mod Saab med utrolige 1180000km på telleren, dog ikke med samme motor men allikevel imponerende. Etter stengetid fikk vi en liten privat omvisning på den resterende delen av skolen og denne skal i fremtiden åpnes for enda flere lokale og nasjonale «skatter».

Jobben som er gjort av Anton og hans kone er rett og slett imponerende! Stikk innom en onsdagskveld og vis at det settes pris på innsatsen deres!

IMG_2371 kopiIMG_2382 kopiIMG_2374 kopiIMG_2375 kopiIMG_2377 kopiIMG_2373 kopiIMG_2372 kopiIMG_2381 kopiIMG_2384 kopi

Enda mer Ghia!

Min nyinnkjøpte radio er endelig levert og montert. Jobben som er gjort er utmerket og den fungerer perfekt men dessverre har de som solgt den til meg tatt noen snarveier på slutten; innrammingen som er brukt er feil og knappene er til en folkevogn. Smådetaljer som få ghia58legger merke til men har en betalt for en vare så bør man få den, spesielt når det ligger bilder av den riktige i nettbutikken deres! Jeg har kontaktet de angående dette men de har ikke svart meg. Listen over firmaer som ikke skal brukes i fremtiden blir stadig lengre.

Platen til dørpanelet på venstre siden var på god vei til å gå i oppløsning med det resultat at hullene til festene var alt for store og de fleste hjørnene var forsvunnet. Jeg sjekket med en byggevarebutikk om ghia59hva som kunne brukes og fikk tips om at 3mm sutaksplater burde passe perfekt; disse er beregnet for utvendig bruk, tåler vann og tykkelsen er lik originalt. Den originale platen ble skrudd fast i den nye gjennom noen av de mange hullene som allikevel skal borres og det var bare å gå igang med stikksag og boremaskin. Deretter stifter en på trekket igjen og monterer det hele i bilen. Resultatet ble over all forventning og endelig henger det fast og passer perfekt. 2 timer jobb vel verdt innsatsen!ghia60

Dørhåndtakene er tilbake fra Tomasz og som vanlig er jobben som er gjort upåklagelig. Det ble litt problemer med kodingen av nøklene men nå er alt i orden og bilen kan endelig låses igjen! Ting kommer seg men fortsatt noen småting igjen.