Bedre høytaler

Originalhøytaleren i dashbordet på folkevogn er vel neppe kjent for den beste lydopplevelsen. Nå er muligheten tilstede for å forbedre denne kraftig uten de store inngrepene.

Cip1 selger nå 6,5″ 50w høytaler som kan monteres på venstre side av speedometeret på 58 mod og nyere modeller. Nødvendig beslag følger med og gjør at det hele er «bolt-on»

Prisen er ca $70 og og kan bestilles her!

VWACB delemarked

Onsdag arrangerte VWACB delemarked i sine lokaler på Breistein. Mange møtte frem og det var mye deler og objekter til salgs. Det meste dreide seg om brukte «vanlige» ting men det dukket også opp litt NOS deler samt noen samleobjekter. Kveldens eneste kjøp for undertegnede var 2 NOS simmerringer til en eldre styresnekke samt 2 Rossi frontlykter(!) som tidligere eier ga vekk gratis. Kveldens heldigste var han som kjøpte en original norsk reparasjonsbok fra 1953.

Kun camperen av bilene på bildene er til salgs!
De andre er (evighets)prosjekter……    Takk til arrangørene!

Circus Ride

Enkelte ting må man jobbe med for å få lov til å kjøpe og min «Circus Ride» er blant de.

Disse fant man rundt i butikker for noen år siden der man kunne putte på 50 øre og de minste (dvs letteste) kunne sitte oppå og «ri» et par minutter. Den ble levert med forskjellige figurer slik som hest, elefant samt løve som jeg eier et eksemplar av. Den forrige eieren drev en retrobutikk i Bergen (lenge før dette ble en mote) og på den måten fikk jeg høre om denne og senere se den. Da hun endelig bestemte seg for å selge et par år senere var valget enkelt og siden har den voktet vindfanget.

Elefanten fikk jeg i sommer av VW eier Hans. Denne hadde han fått fra en kjenning som hadde hatt en komplett utgave men kun tok vare på selve figuren og kastet resten!

Lastebil i bruk

Midt mellom to ekstremsalt-perioder ble transporteren tatt ut en siste gang denne sesongen på den offentlige asfalten og følgende ble hentet hjem til garasjen:
– En stor aluminium dørkplate
– En 58 mod delemotor
– En 58 mod dele-gearkasse
– Mitt fremtidige motorprosjekt
– Motorbukk
– Karosserivognen til Ghiaen
Og fortsatt var det plass til mer! Rett og slett en genial bil!

Endelig ble det også en anledning til å se nærmere på mitt motorprosjekt. Tok av ventildekslene og må si meg godt fornøyd; Ingen synlige slitasjer og alt ser nytt ut!  Litt overflaterust er det men jeg tror det kommer mer av lite bruk enn dårlig lagring. Vi får se hva som kommer frem når den blir plukket ned for totalsjekk og rengjøring. Oppdateringer kommer.

Delemarked på Askøy

Amcarklubben på Askøy innviterte til delemarked lørdag 6. nov. Lagringslokalet deres er solgt og alt som har samlet seg opp gjennom mange år skal vekk. Det hele var godt annonsert på diverse nettsider og ifølge klubben skulle 10 tonn med deler selges billig. På bildene over salgsobjektene kunne en bla se en tidlig bay dobbelkabiner men dessverre ble den solgt før markedsdagen. Denne fikk jeg tilbud om å kjøpe for ca 15 år siden og den var da i meget bra stand.

Mye rust på delene som var tilsalgs tyder på at lokalet ikke har vært det beste på jord. Det er vel heller ingen overraskelse at det meste som skulle selges var beregnet for amcar men også noen kartonger med NOS deler til «vanlige» biler var for salg. Vi rotet igjennom de som de første VW folkene og fant bla baklysglass type3, hjulsylinder og speil type 2, eksosklemmer, støtfangerfeste type1 og diverse andre småting. Det meste i originalesker og meget bra stand. Etterpå benyttet vi anledningen til å besøke klubbens nyere lokale som ligger like i nærheten. Her var det flere deleselgere men lite VW deler å finne.

Rennstall Bunker

«Renstall Bunker» var et racingteam eid av Art Bunker. I tillegg til å være reservesjåfør i teamet var han også Porsche og Audi forhandler i Kansas (Missouri). Trekkbilen deres var en 1958 mod singelcabiner som var forlenget med 120 cm og grunnen til dette var så enkel at det skulle bli plass til deres Porsche 718 RSK på planet.

I 2008 ble det bygget en kopi av kjøretøyet og en kan virkelig skjønne at dette må ha vært litt av et syn langs veien på 50 tallet.

For de som ikke har økonomi eller bil å starte byggingen på så finnes det modeller fra diverse leverandører og i forskjellige størrelser. Den på bildet er utgaven fra Premium Clasixxs og skalen er 1/43. Den ble utgitt i 2008 og antallet var 2000 eksemplarer. Den finnes fortsatt til salgs på nettet og er priset til 75-95 Euro.