Tyskland 2011

Da er vi tilbake i Norge etter en liten rundtur i Europa. Tema har uten tvil vært VW og dagene har vært fyllt opp på denne «studieturen». Bildet er tatt av reisefølget utenfor Porschemuseet og i tillegg har vi besøkt BBT, Bad Camberg, Autostadt, VW Automuseum og Prototype-museumet.
Følg med for mye tekst og bilder fra turen fremover!

Piknikkoffert

Camping- og piknikkturen ble så uendelig mye enklere når en anskaffet seg en slik koffert. Det meste en trengte av bestikk, tallerkner og bokser for oppbevaring var lagret på et sted og alt hadde sitt eget sted.

Tidlig på 1900 tallet hadde disse ofte vært påkostede ofte med krystallglass og sølvbestikk. På 50 tallet kom plast og revolusjonerte det meste og gjorde alt så mye billigere. Koffertene fantes i 2 – 4 eller 6 manns versjoner med det nødvendige antall av fat, kopper, kniver og gafler.

Tidligere eier(e) på kofferten på bildet var neppe noe friluftmenneske. Alt er perfekt og har aldri vært i bruk. Nøklene til låsene henger fortsatt i håndtaket slik de har gjort i 40-50 år og den har vært stablet bort i et mørkt kott inntil nå.

 

Brusunge

Mange har opplevd å få en «brusunge» sammen med lørdagsgodt i sin barndom. Dette var kallenavnet på 0,25 liter brusflaske (i glass) og var en vanlig størrelse for mange år siden.

I forbindelse med Coca Cola sitt 125 års jubileum har de fått laget kopier av noen av flaskene de har brukt gjennom tidene deriblant brusungen (til venstre). Disse selges i kiosker og på bensinstasjoner og finnes i et begrenset antall.

Var det enklere før?

I bt.no har de en bildeserie med motiver fra Bergenstrafikken fra 50-60 tallet. På et par av bildene dukker det opp kjøretøyer som kan tyde på at de er bygget på en vw-bunn der boltsirkelen er mest avslørende.

Det finnes også mange andre fine motiver så sjekk mer foto på bt

Nasjonal Motordag

LMK har gått i bresjen for at 12. juni skal være en felles dag for de som har interesse for motorhistorie. Klubbene oppfordres til å bruke dagen til å markedsføre hobbyen vår og klubber arrangerer treff, rebusløp samt cruisinger. VWACB er med i den siste gruppen og dagen startet på klubbens lokale før det ble felleskjøring til Starbugs der det ble middag. Etterpå ble det cruising til sentrum der vi parkerte på Bryggen og fikk mye oppmerksomhet, akkurat slik LMK ønsker!
Takk til arrangørene!

Dørpaneler til Ghiaen

Dørpanelene i Ghiaen har aldri vært helt på topp med rifter og diverse reperasjoner som har satt sine spor. Forsetene var nettopp trukket om da jeg kjøpte den og stoffet til dette ble levert av  West Coast ClassicJeg tok derfor kontakt med Lenny og bestilling på nye paneler ble gjort ved nyttår.

For et par dager siden kom bestillingen endelig i posten og resultatet er MEGET bra. Fargen stemmer 100% og alle hull etc til fester, sveiver, etc er borret i panelene så her er det bare å montere i vei. Som en ekstra bonus fulgte det med nye kromlister nederst. Det skal også være en tynn list på midten og den flyttes over fra mine gamle.    Rett og slett perfekt!

«Slekten er verst»

En skulle nesten tro at familiemedlemmer vet bedre men min nevø har gjort det utrolige valget å kjøpe seg en folkevogn. Dette er en 67 mod 1300 som han har bla sveist og lakkert. For et par dager siden den ble eu-godkjent og registrert.

Bilen er heller ikke ukjent for undertegnede; jeg kjøpte denne i Arna for mange år siden og eide den en kort tid før den ble solgt videre. Etter dette har den hatt diverse eiere og en kjapp opptelling viser at (minst) 4 styremedlemmer i vwacb er blant disse.

Då får vi håpe at han syns det er nok med bare 1!

Leieboere

Denne våren er det leieboere i hagen og på bildet kan en skimte en av de. De var tydeligvis fornøyd med huset som er kjøpt på Biltema og flyttet inn. Det er travle tider for en forsørger og det var veldig upopulært å bli stoppet midt i arbeidet av en innpåsliten fotograf.

Vårmønstring 2011

Tradisjonen tro arrangeres Vårmønstringen på Lagunen på Kristi Himmelfartsdag og dette året var ingen unntak. 11 arrangørklubber står bak og treffet har historie tilbake på midten av 80 tallet.

Dårlig vær den siste tiden gjorde nok sitt til at færre møtte frem denne dagen men det var ingenting å si på variasjonen på de oppmøtte kjøretøyene, både på 2, 3 og 4 hjul. Ekstra positivt var det å se at over 50 luftavkjølte vwer stakk innom.

VWACB sin oppgave er stort sett vakthold og velger en riktig vakt kan en få orkesterplass til å observere kjøretøyene på vei inn på området. Etter 2 timer med vakt og diverse turer rundt på området (der det var mye kjentfolk) var det greit å ikke være arrangør lenger og kunne sitte seg i bilen og kjøre hjem før det var slutt.

Takk til arrangørene!