Archive for juli, 2011

Hot Wheel Brothers

søndag, juli 31st, 2011

Denne uken har Bergen hatt besøk av Hot Wheel Brothers og deres stunt/monstertruck-show. Onsdag var det JFK dag og vi benyttet anledningen til et besøk. Kjøring på 1 og 2 hjul, flammer, kræsj, hopp og til slutt et par monster-trucker; vi har sett det flere ganger før men det er like gøyt hver gang!

Shellmuseum på Åland

fredag, juli 29th, 2011

The BoomCase

torsdag, juli 28th, 2011

En god løsning for deg som ønsker skikkelig lyd i veteranbil? 

The BoomCase «bygger om» gamle kofferter til moderne høytalerkabinett. Kvaliteten på jobben og utstyret de bruker er høy og resultatet ser ut til å bli deretter. En kan velge mellom oppladbar versjon (ca 8-10 timers drift) eller med vanlig strømkabel. Prisen starter på $320 og de kan bygge «anlegget» akkurat slik du ønsker bla med lcd-skjerm og lading via solceller (det siste ikke anbefalt om du bor i Bergen).

Er du litt fingernem så kan du sikkert bygge en slik selv! Billige kofferter kan kjøpes på Fretex eller loppemarkeder og på boomcases webside finner du mange ideer.

JFK-kruz

fredag, juli 22nd, 2011

Siden det var ca 1 måned siden forrige jfk-kruz (ca 4000km i Europa) fant vi ut at det var på tide med et nytt arrangement. Onsdag kveld er det åpent hos Antons Kulturhistoriske Senter og 3 folkevogner, samt deres eiere, gjorde dette til mål for turen.

Flere tenkte tydeligvis som oss denne kvelden og oppmøte av veteranbiler var meget bra. Som vanlig ble vi godt mottatt av Anton og han kunne fortelle at pga lite fritid var det dessverre lite som hadde skjedd siden sist. Uansett er det imponerende hva de har fått til og etter en tur rundt for å se på utstillingen var det tid for kaffe og vafler.

Hjemveien ble tatt via diverse gamle veier og det ble bla et stopp ved den gamle stasjonen på Garnes og gamle Vossebanen. Her fikk vi muligheten for å se nærmere på damplokomotivet og noe av det andre utstyret. Dugnadsinnsatsen deres er imponerende og resultatet står det respekt av! Takk for turen, ny tur om ca 1 måned!


Dårlige bilder pga dårlig sjåfør/fotograf!

Prototyp Museum

fredag, juli 15th, 2011

På hjemveien stakk vi innom Prototyp Museum i Hamburg. Her finnes en fin samling av bla løpsbiler, effekter, eldre fotografier, motorer og selvfølgelig prototyper. Mye er VW og Porsche men det finnes også mye annet; absolutt verdt et besøk!

Dermed var vår tur i 2011 over og dette var noe av det vi fikk med oss! Om 2 år er det treff i Hessisch Oldendorf og vi gleder oss allerede!

35000 besøkende!

torsdag, juli 14th, 2011

VW38 & Beetle 2012

tirsdag, juli 12th, 2011

Jay Leno får prøve begge men har ikke helt kontroll på giringen i 38’en

Autostadt

mandag, juli 11th, 2011

Ingen tur til Tyskland uten å besøke Autostadt! VAG-konsernet eier denne «opplevelses-parken» som ligger like ved fabrikken i Wolfsburg og her kan en bla hente sin nye VW (om en bor i Tyskland). I tillegg til glasstårnene finnes restauranter, bilmuseum, paviljonger for hvert bilmerke VAG eier, kinoer, butikker, etc. Et lite bybane-tog tar publikum med på omvisning på fabrikken og med «sjansebillett» fikk vi komme med på første omvisning, dessverre kun med tysk guide.

WOB – Automuseum

fredag, juli 8th, 2011

Mandag var vi klar for å besøke Wolfsburg. Vi startet på det «gamle» VW-museumet. Vanligvis holder dette stengt på mandager, som så mange andre museer i Tyskland, men de valgte å holde åpen for de som ankom fra BC. Nye biler var kommet til siden sist og spesielt den Sveitsisk-bygde Ghia-Aigle Coupe var morsom å se og totalt ukjent for undertegnede (grønn sportsbil på 6. raden med bilder under). Vi besøkte også Classic Parts Center men bortsett fra en invitasjon til grilling om kvelden sammen med oldtimer-klubben gikk vi tomhendt derfra.

Porsche

onsdag, juli 6th, 2011

Enkelte ganger er det greit å ha stasjonsvogn og da vi forlot BC på søndag var en av de gangene; det meste av ledig plass var fylt opp. Neste stopp var Stuttgart og Porsche-museet. Porsche har en meget flott samling med biler og inntil noen år siden hadde disse ikke egen plass. Museet er bygget i moderne materialer med mye glass og stål. Utstillingen er proft laget med masse informasjon på både tysk og engelsk(!). Skulle det være noe negativt å trekke frem må det være at deres 50 mod folkevogn er full av feil og mangler og restaureringsjobben som er gjort er dårlig.

I min iver etter å tømme kameraet om kvelden klarte jeg å slette alle bildene fra museumet! Da er det greit å ha med egen dataingeniør som sitter med programmer og kompetanse til å hente de ut igjen. Takk til Kristian for hjelpen og vi skal la det være en hemmelighet at du fyller 40 år på fredag!

Enda mer Bad Camberg

tirsdag, juli 5th, 2011

Film fra Bad Camberg laget av pre67vw.com

Bad Camberg

mandag, juli 4th, 2011

Fredag var det fellescruising fra BBT mot Bad Camberg og VW treff. Været var ustabilt  og vi opplevde begge årstidene vi har i Bergen i løpet av kort tid. Mesteparten av bilene i kortesjen nådde vi igjen på en bensinstasjon der de fylte opp det meste av området. Da vi ankom BC var aktiviteten i full gang og på delemarkedet hadde de ivrigste vært i full gang siden tidlig morgen. De neste dagene ble brukt til å se på biler, snakke med kjente og ukjente, se på deler, kjøpe deler, diskutere vw, osv; alt var som vanlig altså.

BBT

lørdag, juli 2nd, 2011

Vår Europaturne startet onsdag 22/6 fra Bergen. Via ferge, en overnatting og noen feilkjøringer (pga en merkelig GPS) havnet vi til slutt hos BBT (like utenfor Antwerpen) torsdag kveld. Her var mange VWer allerede dukket opp og det var åpent hus for de fremmøtte. BBT selger luftkjølte VWer, pluss deler til disse, og utvalget er det ingenting å si på. De har nettopp flyttet inn i nytt lokale som gjør at de har fått mer plass og dette merkes nok i den delen av lokalet der bilene står utstilt. Ca halvparten av kjøretøyene er til salgs og den andre halvparten er eieren sin private samling. Begge deler er imponerende men som forventet er salgsobjektene høyt priset.