Nye hjul!

Mange av de klassiske VW-felgene fra 60 tallet blir reprodusert og selges til «normale» priser. BBT har satt i gang produksjon på en av de virkelige klassikerne; Sprintstar. Disse leveres i forskjellige bredder/ET og er produsert i stål slik som originalen. Du kan også velge mellom krom og lakkert sølv.

Jeg benyttet anledningen til å hente 4 stk på scc. Bredden er 4,5″ med ET34, noe som skal være tilnærmet lik en originalfelg. Tanken er at settet skal kunne brukes på alle bilene mine men i første omgang har de havnet på Ghiaen. Utrolig hvor mye en bil skifter utseende med skifte av dekk/felg.

Flammen i bakgrunnen på nederste bilde er fra anlegget til Statoil Kolsnes, tenk på denne neste gang du får dårlig samvittighet pga din veteranbil mangler katalysator!

SCC- Delemarked

Antall dele-selgere på årets scc var kanskje ikke imponerende men utvalget av deler for salg var meget bra. Som vanlig  var det nye og gamle slitedeler tilsalgs men også mer skjeldne ting dukket opp. Bla ble det observert NOS innsug til Okrasa, trip-speedometer til lowlight Ghia, 010 fordeler, NOS 36 hp bensinpumpe, original-manualer til lowlight, NOS 36hk eksos, oljesump til 36hk, osv, osv. Mye var blant de «profesjonelle» selgerne men også mye bra blant de som solgte «fra bilen» på treff- og campingplassen.

Sveiv!

De eldste modellene av VW ble levert med startsveiv! Denne gikk gjennom et hull i bakplaten samt bakre kjøledeksel og inn på en mutter på nedre reimhjul (som står montert i enden på veivakslingen). Mutteren var formet slik at sveiven fikk tak kun den ene veien og på den måten slapp du å bli slengt rundt med motoren når den startet. Hullet i bakre kjøledeksel hadde også en liten luke som måtte åpnes når en skulle bruke sveiven. Denne var viktig å lukke etter bruk slik at en ikke fikk problemer med varm luft fra eksosanlegget.

Den forrige eieren på splitten min kjøpte bilen på østlandet og kjørte den hjem til Haugesund. På veien hjemover stoppet han for å spise og da han skulle kjøre videre nektet bilen å starte. Han fant frem sveiven og sveivet den igang som den naturligste ting i verden, til stor forlystelse for de andre på parkeringsplassen.

Dessverre mangler jeg det bakre festet. Dette var skrudd fast på fangeren og gjør hele starten mye enklere. Disse bildene (fra thesamba) viser formen på braketten. Ikke store saken men uunværlig om dette skal kunne brukes. Noen som har en for salg eller vet om noen som selger? Original eller god repro, ny eller brukt, alt av interesse! Det blir video av start med sveiv om noen kan hjelpe!

 

 

 

oil skift

Oil skift – smøring service

1 time arbeide a 3.60
2,5 l oil a  3.50
Smøring  6.00
Tilsammen kr 18,35

Det har skjedd litt med prisene siden 1955!

 

Litt mer ekstra

Tiden da jeg samlet på ekstrautstyr er forbi for lenge siden men fortsatt hender det at jeg kjøper ting jeg liker. Denne takgrinden fra “Vintage Speed” har stått på handlelisten siden jeg kjøpte Ghiaen og nå var tiden inne for kjøp. Jeg har tidligere kjøpt samme type takgrind til splitten, pluss en gearspak, så jeg kjenner til firmaet og kvaliteten på produktene deres.

Samtidig benyttet jeg anledningen til å kjøpe deres nye gearspak tilpasset bla Karmann Ghia. Denne er kortere enn tidligere versjoner og beregnet for VWer der en sitter lavere. Det er utrolig hvor presis giringen blir og all slakk etc som måtte finnes blir fjernet. Absolutt et bra kjøp!