Archive for september, 2011

40000 besøkende

onsdag, september 28th, 2011

Mitt beste bilbilde

tirsdag, september 27th, 2011

Dette bilde er mitt bidrag til «min beste bilbild sommeren 2011″ på bloggen til FARBROR SID. Motivet er fra Ovågen i Øygarden

Høstjakten er i gang – oppdatert 03/10

tirsdag, september 27th, 2011

Nye deler, ekstrautstyr og modellbiler er lagt ut for salg!

 

En reise i tid

mandag, september 26th, 2011

Bergen Veteranvogn Klubb arrangerte utstilling med tema «en reise i tid» i helgen. Et bra utvalg kjøretøy var valgt ut og en kunne se representanter for det meste innenfor denne hobbyen. VWACB benyttet anledningen til en mini-cruising denne søndagen og utrolig nok ble det ingen regn før på veien hjemover!

1952 Cabriolet til salgs i Bergen!

torsdag, september 22nd, 2011

Beklageligvis er denne annonsen i Aftenposten fra midten av 60 tallet og det er grunn til å tro at Hr. Dahl har solgt bilen nå….  Eller kanskje ikke?

Bildet er knabbet fra Fürsten sin blogg! Sjekk sidene hans om du drømmer om eller har gammel cab!

LED varsellys

søndag, september 18th, 2011

Kravet om nødblink i biler kom vel rundt 1970 her i landet. Vil man ha denne sikkerheten i eldre kjøretøyer kan det monteres med hjelp av bryter, rele og litt teknisk innsikt. Snakker vi om enda eldre modeller som kun har retningspiler er det selvfølgelig litt verre.

I siste Biltema-katalog dukket dette praktiske varsellyset opp. Konstruksjon er meget enkel med to store lommelykt-batterier som driver 3 ledpærer. Pærene er så kraftig at lyset kan sees i dagslys og vil lyse i ca 500 timer. Prisen er kun 149.- og det er billig sikkerhet.

Selvfølgelig trenger en aldri en slik selv men det kan være greit å ha med om noen andre får problemer?

Bug Out 2011

søndag, september 11th, 2011

VWACB valgte dette året å arrangere Bug Out om høsten samt flytte det ut av Bergen sentrum. Valget ble Fjell Festning og 10 september. Veldig sent i sesongen og stor sjanse for dårlig vær. Lørdag morgen klarnet det utrolig nok opp og utover dagen fikk vi se solen noen minutter. Det var mulighet for å få omvisning på anlegget og hele arrangementet ble avsluttet med premiutdeling litt før klokken 1500.

Gangstercaps solgt!

torsdag, september 8th, 2011

Denne gangstercapsen kjøpte jeg for over 20 år siden og dengang lå den fortsatt i den originale esken merket VW Folkevogn. Esken forsvant for lenge siden og capsen havnet aldri på noen bil. Produsenten er Svenske Norema.

Form- og utseendemessig er den veldig «amerikansk» men bredden og festene passer perfekt til en folkevogn. Staget som skal stå ned på karosseriet under ruten virker kort og får det til å se ut som capsen stuper litt. Om det var meningen at den skulle se slik ut eller om det er feil stag er usikkert. Liker du ikke vinkelen så er alternativet å enten fjerne dette eller lage et lengre. Aluminiumslistene trenger litt polering og det finnes litt striper etc på de lakkerte flatene men det er vel meningen at de skal lakkeres i bilens farge.

Du får garantert en caps som få andre har!  Solgt!

 

Verkürzte wege

fredag, september 2nd, 2011