Archive for desember, 2011

Ny dørmatte?

fredag, desember 30th, 2011

Denne er på tilbud hos Coop OBS for kr 49.-
Finnes med diverse motiver men dessverre ingen med amcars….

IKEA 1964

tirsdag, desember 27th, 2011

Det første IKEA-varehuset utenfor Sverige åpnet i 1963 på Nesbru ved Oslo. Det fulle navnet var Norsk Møbel-IKEA og var et varehus på 3300kvm med 200(!) p-plasser til disposisjon.

Møbelkatalogen på bildene er fra høsten 1963 og som ellers i samfunnet har stilen på interiørene forandret seg. Selv om hyllen «Billy» og sofaen «Klippan» ikke ble introdusert før i 79 finnes det mange andre klassikere. Vi kan vel bare nevne lampen «Dixi», reolen «Bøygen» og stolen «Finse» som eksempler for dette?. Dette er varer som forsvant for lenge siden men dukker av og til opp hos antikvitets og brukthandlere og har sine egne samlere.

IKEA satset senere mer på eget design men noe har aldri forandret seg; navnene på produktene de selger.

45000 besøkende

søndag, desember 25th, 2011

God Jul og Godt Nytt År!

fredag, desember 23rd, 2011

Været i julen eller juli?

torsdag, desember 22nd, 2011

Dette viste temperaturmåleren i nb’en i kveld da den ble parkert.

Tror nesten det er omtrent det samme som for 6 måneder siden da jeg hadde ferie….

Kalmarhuset

tirsdag, desember 20th, 2011

Kalmarhuset ligger i Jon Smørs gate 11 i Bergen. Det ble tegnet av arkitekt Leif Grung for forsikringsselskapet Æolus i 1936  og representerer et av Bergens flotteste eksempler på funksjonalisme. Bygget ligger på en vanskelig, skrånende tomt og har et kraftig tårn som skaper et visuelt skille mellom de to dominerende bygningskropper: Én boligdel og én kontorfløy som begge er preget av horisontale bånd av teglstein. I kontorfløyens første etasje lå det opprinnelig en bensinstasjon. Denne bygningsdelen har fått en buet form, tilpasset motorveien som var planlagt mot Nøstet. Kilde: Wikipedia

Den omtalte bensinstasjonen var i mange år drevet av VW-forhandler J. Teigland. Dette var en Esso-stasjon med salg av drivstoff og en lite verksted med smøregrav for lettere service på kjøretøy. Hvor lenge Teigland stod for driften er ukjent men da stasjonen ble lagt ned ca 1990 var det lenge siden de hadde vært inne i bildet. Siden har det vært en Rema1000 butikk i underetasjen og deres blå og hvite folier kan med sikkerhet sies er langt fra funkis….

KG på Wheeler Dealer

torsdag, desember 15th, 2011

Wheeler Dealer er inne i sin 9. sesong og i episode 4 drar Mike til USA og kjøper en 69 Karmann Ghia Cab. Edd får som vanlig jobben med å fikse opp i problemene som bilen har og resultatet blir så bra at også denne selges med overskudd. Kommer sikkert snart på Norsk TV.

Norsk Akkumulator CO

tirsdag, desember 13th, 2011

Norsk Akkumulator CO ble etablert i 1928. Firmaet produserte Anker akkumulatorer og Pertrix tørrbatterier samt de hadde agenturer på flere utenlanske merker. Fabrikkavdeling lå i Horten og administrasjonen i Oslo. I 1956 hadde firmaet ca 200 ansatte.

Selskapet skiftet senere navn til Anker Batterier og i 1972 kjøpte de opp Sønnak batterier. Noen år senere ble selskapene slått sammen og fikk da navnet Anker Sønnak. Diverse oppkjøp og nedleggelser senere eksisterer Sønnak navnet fortsatt og eieren er amerikanske Exide. Den eneste produksjonen selskapet fortsatt driver i Norge finnes i Horten og det dreier seg om batterier til ubåter.

Batteriet på bildene er fra 50 tallet og er en oppkuttet utstillingsmodell. Disse ble levert ut til forhandlere men også ofte brukt i undervisning i skoleklasser og på kjøreskoler. Morsomt å se hvordan et batteri ser ut innvendig!

I disse LED tider…

lørdag, desember 10th, 2011

I disse LED tider er det kjekt å se at også eldre vw’er kan få moderne park-lys. Etter at Audi kom med dette for noen år siden har de fleste bilmerkene fulgt opp og en mengde forskjellige modeller leveres med en perlerad med LED-dioder i fronten.

Du kan velge mellom lykteglass der alt er ferdig montert eller du kan gjøre hele jobben selv. Disse fargene finnes: rød, grønn, blå, gull og hvitt. Finnes dessverre kun i 12 volt.

Tror neppe dette er godkjent men skulle du komme ut for en kontroll vil de mest trolig slippe deg forbi da de vil tro det er en ufo som kommer…

Bergens Tekniske Museum

tirsdag, desember 6th, 2011

Etter å ha vært stengt i mange år har det i høst blitt igjen mulighet for å besøke Bergens Tekniske Museum. Bygget, som er en trikkehall fra 1913, er ikke i topp stand og de siste årene har eieren (bg kommune) lagt ut store summer på bla bytte av tak. Til våren planlegges det nye utstillinger og faste åpningstider. Bildene er fra markedsdagen 4. des.

Oval på tur….

mandag, desember 5th, 2011

Garasje?

fredag, desember 2nd, 2011