Årets første (prøve)tur

Lørdag benyttet jeg anledningen (mellom 2 regnbyer) til å teste resultatet av en av vinterens reparasjoner.

58en har hatt problemer en stund med at hele bilen rister når en løser den på første-gear. Da jeg hentet den i høst var problemet blitt større og det var tid for å gjøre noe. Etter å ha lest diverse tråder på forskjellige forum ble følgende byttet ut:
– Clutchplate
– Svinghjulsbolt
– Svinghul
– Gearkassefester (3 stk)
I tillegg ble diverse småting fikset når motor/gear allikevel var fjernet.

Etter den første prøveturen virker det lovende men det endelige svaret får en først etter et par langturer til våren. Hjelper ingenting av dette er nok problemet røret som clutchwiren ligger i frem til pedalene. Dette løsnet for noen år siden og rammetunellen ble åpnet et par plasser så det kunne sveises fast. Isåfall må det flere sveiser til…

Dashbord-merker

Noen som husker disse merkene til å sette på dashbordet?

På 70 tallet var de veldig populær og et vanlig syn i mange biler. Merkene var laget i plast med dobbelsidig tape på baksiden. De fantes med diverse tekster og motiver og ble vanligvis solgt på bensinstasjoner.

«Top Secret» er fjernet fra hanskeromsluken på en boble jeg hadde for mange år siden, de to andre stod på dashbordet da jeg kjøpte min 58. Ikke verdens beste eksemplarer men her snakker vi original 70 talls retro!

Har noen noe mer informasjon? Andre tekster eller motiver? Har du noen eksemplarer liggende eller bilder av slike? Ta kontakt!

#323 selges!

VW ville i utgangspunktet lage 2 typer cabrioleter; de lot karosserifirmaene Karmann bygge en 4 seter og Hebmüller en 2 seter. Karmann gikk det greit med og de fikk en kontrakt for levering av biler som varte inn på 2000 tallet. Hebmüller gikk det verre med og en brann i lokalene deres satte en stopper for videre produksjon og samarbeid med VW.

De rakk å bygge ca 740 biler og omtrent 129 er kjent i dag. De er populære samleobjekter og blir solgt for høye priser når de en sjelden gang kommer for salg.

Old Bug selger nå nr 323 og standen på denne må kunne kalles perfekt. Dropper du hyttekjøp pluss noen ferier fremover bør det gå greit å kjøpe denne; $225000 skulle bety at den koster ca 1,6mill før du kan registrere den i Norge. Såpass bør den være verdt?

Gamle VW-filmer

«Now Available from KOM Productions are these Old 35mm VW Movies, Converted to DVD format, 45 Titles in all, Bug, Bus, Vanagon, Rabbit, even some Audi and Porsche. They will give us all a better inside look, history and things we have never seen in the World of VW. Conception, Design, Manufacture, Promotion, Delivery, Service and many of the ways we enjoy these VW’s that have Captured our hearts. Where they came from, from the New VW to the beater we bought to build our Dream Car»
For mer info sjekk komproductions