Ulvenmarkedet 2012

Lørdag var det igjen klar for Ulvenmarkedet og som vanlig var arrangørene Os Skysslag. Dagens startet tidlig og da vi hadde parkert stod det omtrent bare 2 folkevogner på finbilparkeringen. Mange selgere hadde overnattet og var klar for salg og en gikk ikke mange meterne inn på plassen før de første kjøpene ble gjort.

Både salgsplassen og finbilparkeringen ble fyllt opp i løpet av dagen og dette tyder på at vi savner slike arrangementer her vest. Som vanlig var det en miks mellom «antikviteter», lopper, skrot og bildeler men Ulven kan skryte av at de har fortsatt en overvekt av det siste.

Noen kjempekupp ble det ikke denne dagen men det var mye bra å bruke pengene på. En pose med NOS VW-nøkkelemner pluss diverse luftverktøy var noe av det som ble med hjemover. I totiden var det på tide å komme seg hjemover: fortsatt med penger i lommeboken og mye bra i bilen, akkurat slik et marked skal være.

Takk til arrangørene!

Cola og cornflakes

Coop Obs selger disse retro-blikkboksene med Coca-Cola og Kellog’s motiver. De finnes i 2 forskjellige størrelser og med diverse motiver.

Prisen starter på ca 49.- og da stikker vel eierne av motivene av med en del av den summen.

Antikk- og Samlemesse

I helgen ble vårens første marked arrangert i Bergen og stedet var Turnhallen. Siden vi fortsatt ikke er bortskjemt med slike arrangementer her vest ble turen tatt og noen timer ble brukt til å se etter ting som en i grunnen ikke har bruk for. Utvalget av selgere og objekter var stort og for samlere skulle det være noe for enhver smak.

En av objektene på bildene ble kjøpt, hvilken?

Påskenøtter

En del av Påsken har gått med til å skifte innertak i 58’en.

Dette ble også gjort i 1991, da bilen ble restaurert, og mye kjøring med åpent soltak har gjort at taket begynte å bli slitt og skittent. Nytt innertak ble kjøpt for en stund siden fra Wolfsburg West og fra Kristian fikk jeg låne en dvd som viser skifte av dette. WW sier selv at en må regne 40 timer på jobben og tar en med all planlegging og tenking går disse timene fort.

Resulatet ble noenlunde som forventet og jeg satser på når det skal skiftes igjen i 2033 blir resultatet perfekt, dvs om jeg ikke har glemt hvordan det skal gjøres da……

Disse nålemerkene har fulgt bilen lenge og 4 av de stod i taket over speilet da jeg kjøpte bilen i 89:
Nr 1&3 er merke H7 (Kong Haakon 7.)
Nr 2 er Maiblomst
Nr 4 er NSSR dvs Redningsselskapet

Nr 5 fikk jeg på Bug In Sandstangen

Good stuff

Vet ikke om «B-52’s» fikk ideen til låten «Good Stuff» da de fikk tilsendt sin lenge etterlengtede Judson Magneto Coil men de brukte i hvertfall den samme tekstlinjen «here it is…..»

Judson er mest kjent for sine kompressorer og da spesielt de som er beregnet for VW (selv om de også produserte til diverse andre bilmodeller). De fulgte også opp med en elektronisk coil som lovet lavere drivstoff-forbruk og vedlikeholdsutgifter. Hvor effektiv denne er strides det om men det påstås at inni befinner det seg en helt ordinær coil og transistoren på utsiden kun brukes som en «på-knapp».

Denne NOS-utgaven fikk en av Vestlandets trimmere for et par dager siden. Ny i eske med brakett, bruksanvisning, brosjyrer og merker.