Ekebergrestauranten

Ekebergrestauranten er en restaurant i Ekebergåsen med utsikt ned mot Bjørvika i Oslo, oppført for Oslo kommune 1927–1929. Bygningen ble tegnet av arkitekt Lars Backer og er et av de fineste eksempler på klassisk funksjonalisme i Norge. Den er bygd i betong med flatt tak, store opprutede vindusflater, terrasse og et buet inngangsparti i et lavt hjørnetårn. Bygningen var i sin tid en av byens mest populære danserestauranter, men gikk på 1980-tallet inn i langvarig forfall og ble i 1997 stengt. Restauranten har senere vært gjennom en omfattende restaurering og ble gjenåpnet i mars 2005. Kilde: Wikipedia

Middelhavet!

Er på ferie på Kreta, såg denne som stod parkert i veikanten.
Helsing Ståle
Er det flere som har feriebilder, aller andre bilder, så send de inn! Gjerne VW men det meste kan brukes; frode@algroy.no

Spökmackar

«Alla har vi en relation till macken. Full tank, en glasspaus eller en varmkorv har räddat vilken resa som helst. Med bensinbolagen spreds framtidsinriktade former och funktionell arkitektur över hela landet. Mycket av detta försvinner nu i en allt snabbare takt. Sedan sextiotalets slut har 6.000 stationer slagit igen. I Spökmackar presenteras spåren av det som finns kvar. Under ett par år har Henrik og Therese Nerlund rest genom Sverige och dokumenterat lämningarna efter landets tankställen. Det har varit en resa i estetik, arkitektur, rost, förstörelse, förfall och i viss mån nostalgi. Detta är mackarnas berättelse.»
EAN: 9789197984218
Forlag: Tangent förlag
Utgitt: 2012
Språk: Svensk

Besøk hos Rune

I forbindelse med delehenting i Stavanger benyttet vi anledningen til å besøke Rune Lutsi. Mange kjenner til hans røde 60 talls cab som har deltatt på diverse treff i inn og utland (bla Bug Out 2012) men han er også kjent for sin store løe og enda større samlerinteresse.  Bredden i samlingen spenner vidt og i tillegg til mange luftavkjølte VWer finnes det Tempo tohjulinger, stor modellbilsamling, delelager, utstyr, sykler, osv, osv. Alt sammen er svært pent presentert i rette omgivelser!
Takk for at vi fikk komme på besøk og vi kommer gjerne igjen!!

Stabburboks

Alle som driver med folkevogn kjenner til Stabburboksen med den røde splitten på. Denne blir ofte solgt i utlandet som en KDF (pre 1940) men sannheten er at boksen ble kun produsert 1958-1959 og splitten er en 1952 modell. Boksene ble sendt til matbutikker og inneholdt 50 plastposer med konserverte agurker og rødbeter (a 150 gram). Butikkene valgte selv om de ville selge innhold/bokser hver for seg eller komplett med innhold.

I nyeste utgaven av «Samler og Antikkbørsen» er historien om boksen grundig presentert. Forfatteren er Birgitta Odén og hun vet nok mer om denne enn de fleste:  Hennes mor eide splitten som ble brukt som inspirasjon til motivet, designen ble gjort av en nabo og hennes stefar jobbet som reprofotograf på Foblik (som produserte boksen).

En av kildene som er oppgitt er vwacb sin nettside og den reportasjen er laget av undertegnede samt klubbens redaktør.