App til smarttelefon

«Bil og henger» fra Statens vegvesen gjør det enkelt å ha oversikten over kjøretøy og tilhengere registrert i Norge.
– Se vognkortdata om kjøretøy og tilhengere.
– Motta varsel når fristen for EU-kontroll nærmer seg.
– Lagre dine kjøretøy og tilhengere i appen.
– Sjekk hvilke tilhengere du kan trekke bak bilen.
– Finn reg.nr. ved å taste inn understellsnr.
– Sjekk eier av kjøretøy, skyldig årsavgift m.m. SMS-tjeneste til Statens vegvesen (2282) kr 3,- per søk.

Klar for punktering…

Splitten min fikk fjernet de originale jekkfestene i forbindelse med en sveisejobb på bunnplaten. Som kjent er festene rustfelle nr 1 på folkevogn og denne bilen gikk heller ikke klar. Jobben fikk forrige eier utført på et lokalt verksted i Haugesund og kvaliteten på arbeidet er utmerket. De originale festene gikk i bosset sammen med platebitene og noen vengdeler ble kjøpt inn. Disse ble heldigvis ikke montert da formen var totalt feil.

For noen år siden kom jeg over ett sett i usa som var i grei stand. Disse har ligget klar siden og kun ventet på montering. Nå var tiden inne og i løpet av noen kvelder ble det slipt, grunnet, lakket, sveist og lakkert. Kontroll av arbeidet ble også utført og det lover bra; bilen løftet seg uten at hele festet falt av. Da er det vel på tide å kaste ut biltema-jekken som fulgte med bilen og ta i bruk original-jekken. Denne ble kjøpt på Ekeberg for noen år siden og var fortsatt i den originale grønne tøyposen; bra kjøp til 100 kroner. Og ja, den skal selvfølgelig slipes og lakkes slik at patina (rust) fjernes.

«Rullebelter»

Dette er en grei løsning for de som kjører to-punkts sikkerhetsbelter og er lei av at de ender på gulvet etter bruk. Ved hjelp av en fjær trekkes beltet inn i holderen og holder seg der til neste kjøretur. På de gamle versjonene var alt i stål men det finnes også reproer  (selges bla av WolfsburgWest) hvor det meste er byttet ut med plast. Jeg har et par NOS sett tilsalgs om det er noen interesse.

Før og etter…

En gammel 28PCI forgasser med luftfilter fra en industrimotor trengte vask/rengjøring og løsningen ble (som vanlig) ultralydvasker med “Strip-All”. Forgasser ble lagt ca 10 minutter i badet, deretter børstet med mesingbørste i 1 min. Luftfilter var ca 1,5 timer i badet, deretter ble det brukt messingbørste og sandpapir. Begge deler ble sprøytet med WD40 for å stoppe rust/korrosjon. Resultatet kunne helt sikkert blitt bedre om væsken hadde vært ren/ny, delene demontert og mer etterarbeid (dvs puss). Dette er ikke noen oppskrift men ett forslag, gi gjerne tilbakemeldinger med dine erfaringer!