Archive for februar, 2013

Essostasjon ved Stange

torsdag, februar 28th, 2013
«Her har du et fint gammelt bilde av Esso stasjonen som lå litt nord for Stange sentrum, etter riksveg 222. Denne stasjonen er forlengst revet og det er ingen stasjon der lenger. Bildet er tatt av Knut Baardseth i 1961.» Takk til Frank for bidraget!

I posten nå….

mandag, februar 25th, 2013

Sent men godt gikk vinterens planlagte deleforsendelse til Polen. Deler fra bla en splitt, Ghia samt et par ovaler skal få ny krom og Tomasz har lovet at det hele skal bli klart i løpet av 3-4 uker (pluss postgang). Håper dette stemmer eller så må Ghiaen kjøres uten innerspeil og cabben uten håndtak!  Oppdatering følger!

ZZ Top – I Gotsta Get Paid

fredag, februar 22nd, 2013

Blaupunkt Köln

onsdag, februar 20th, 2013

Nyeste innkjøp på lydfronten er denne Blaupunkt Köln. Med automatisk stasjonssøk var den nok av de mer dyrere utgaver som ble levert på slutten av 50 tallet. Standard montering i Ghia var med samme knotter som resten av dashbordet men uten kromramme (som vanligvis ble brukt i andre bilmerker). Lyden fra RetroSound-høytaleren ble overraskende bra og mp3 tilkobling samt ny antenne er underveis. Målet bør være at en skal høre noe på tross av støyen fra en yppig 36hk…. Beklager dårlig lyd/bilde på mobilopptak.

Nederland neste år?

søndag, februar 17th, 2013

Nei, nei og atter NEI!

onsdag, februar 13th, 2013

Dessverre blir ting praktisert ulikt på vegstasjonene i Norge og i Bergen er det KUN første gang bilen er registrert i dette landet som teller. Skal det forandres trenger en papirer fra den ble første gang registrert (dvs Tyskland) men hvem har det fra 1960?  Takk for ingenting….

Verdt et forsøk!

mandag, februar 11th, 2013

Dette leserbrevet stod i siste utgave av NMV.

Som eier av 2 veteranbiler der årsmodell ikke stemmer med produksjonsår (iht vognkort) så har jeg sjekket om å få forandret dette før; blankt avslag!

Da er det på tide å besøke Biltilsynet igjen! Mulig det hjelper å vise til en tilsvarende sak?

Oppdatering følger!

65000 besøkende

søndag, februar 10th, 2013

Når en trodde en hadde sett alt……

lørdag, februar 9th, 2013

Så dukker det opp en «Camaro» kit-car til salgs på thesamba! Den er bygget på en ukortet Type3 bunn og ble i sin tid levert som et byggesett i USA. Prisen er «kun» $600 men du klarer neppe å lure selv din mor til å tro dette er en «ekte» amerikaner. Er du interessert så får du finne annonsen selv; denne vil jeg IKKE se i nabolaget…. :-)

Gode ideer #3

onsdag, februar 6th, 2013

Nært nok…..

mandag, februar 4th, 2013

Lyden fra originalradioen i Ghiaen er (som forventet) ikke verdens beste. Selvfølgelig er en løsning å skjule en moderne radio pluss noen høytalere men dette blir litt for enkelt. «RetroSound» selger «dual-voice» høytalere men denne finnes kun i 6,5″ og skal ikke passe Ghia. Allikevel var dette verdt noen forsøk og etter å ha laget en distansering(2)  pluss litt skjæring i selve høytaleren kan det se ut som målet er innen rekkevidde. Ikke verdens letteste sted å ta bilde men 1 viser klaringen til vindusviskerstaget; dette blir traaaangt.
?