Archive for juli, 2013

Boys of Bonneville

tirsdag, juli 30th, 2013

This clip is an excerpt from the new documentary, Boys of Bonneville, all about salt-flat racer Ab Jenkins and his Mormon Meteor car, who together broke many land speed records that still stand today.

Opp Fanafjellet!

torsdag, juli 25th, 2013

Ser ut som 30 hk klarer seg fint i «bakkeløp»… (video: Kristian)

Cruising 24/7

onsdag, juli 24th, 2013

Fint vær er en sjeldenhet i Bergen og når anledningen til å være med på cruising i finværet er tilstede så kan en ikke takke nei. 8 biler møtte på kort varsel og turen ble tatt på diverse kjente og ukjente veier i området. Diverse stopp ble gjort underveis og bla ble Kafe Ole-B og Er-An Vegkro besøkt. Takk for turen!

På tur #11: Underveis

tirsdag, juli 23rd, 2013

Dermed var vår 8 dagers VW-tur over. Om to år er det Bad Camberg!
Helt til slutt diverse bilder tatt av en observant passasjer….

På tur #10: Automuseum

fredag, juli 19th, 2013

Før vi forlot Wolfsburg måtte vi selvfølgelig innom Automuseum. Ikke de store forandringene fra sist men alltid verdt et besøk. Etter dette var det bare å vende hjemover og vi la turen innom Travag i Travemünde (nedlagt VW-forhandler, se oppdatering fra 25/6).

På tur #9: Historische VW’s Braunschweig

onsdag, juli 17th, 2013

Mandag kveld var det grilling og omvisning på Sammlung Historischer Fahrzeuge Braunschweig. Dette er et privat museum med et vidt spekter av kjøretøy. Størstedelen er allikevel luftavkjølte VW fra de fleste tiår med en god del uvanlige modeller.

På tur #8: Autostadt

mandag, juli 15th, 2013

Etter en helg full av opplevelser i Hessisch reiste vi videre til Wolfsburg. Mandag var det spesial-omvisning på fabrikken (der det er fotoforbud) og deretter tok vi turen innom Autostadt. Ingen store forandringer var gjort på to år men verdt besøket.

På tur #7: Grundmann-samlingen

søndag, juli 14th, 2013

Grundmann-familien er arrangør for treffet og de eier også en av verdens fineste samlinger av tidlig VW og Porsche. En utrolig samling av spesielle kjøretøyer som inneholder blant annet en 1938 KDF.

På tur #6: Markedet

torsdag, juli 11th, 2013

Markedet i Hessisch var som forventet stort og dyrt, men en kunne finne det meste. Mye fulgte med hjemover men mye ble også igjen…

På tur #5: HO

onsdag, juli 10th, 2013

Fredag var vi fremme med hovedmålet for reisen; Hessisch Oldendorf.
Mye er sagt og det meste er sant; rett og slett et fantastisk treff!

På tur #4: BBT

mandag, juli 8th, 2013

Senere sammes dag, og etter en 6-7 timers biltur, var vi fremme hos BBT (Belgia). Her var grillingen i full gang og det var biler og folk overalt. Det var også anledning til å bruke penger på deler i butikken og se nærmere på bilsamlingen deres. Denne som inneholder det meste som er levert av luftavkjølt VW og mye av det er tilsalgs.

Telehiv

søndag, juli 7th, 2013

Kristian er på ferie med familien og lørdag passerte de Telehiv Treffen 2013 på Høyjord (Vestfold). Han fikk innvilget en halv time permisjon fra sjefen og sendte disse bildene :-) Takk for bidraget!

På tur #3: Scmidt-Lorenz

lørdag, juli 6th, 2013

Torsdag startet med besøk hos Scmidt-Lorenz. Han har et stort lager med deler til eldre VW men liten butikk. Da er det bare å prøve å huske hva en trenger og forklare det til en ansatt som forstår lite engelsk..

På tur #2: Prototyp-Museum

fredag, juli 5th, 2013

Onsdag ettermiddag gikk turen videre til Prototyp-Museum i Hamburg. Her var det privat omvisning og middag  for deltakerene på «Petermax Müller Rennen» pluss andre interesserte (deriblandt oss).

Amy Macdonald – 4th Of July

torsdag, juli 4th, 2013

Bare siden det er den datoen i dag…..

På tur #1: Oldtimer Tankstelle

tirsdag, juli 2nd, 2013

Første mål for vår VW-ferie var Oldtimer Tankstelle i Hamburg. Denne bensinstasjonen var i mange år forlatt og kraftig forfalt før noen ildsjeler tok fatt på restaureringen og fikk den igjen representativ. I dag brukes den som kafe og er et svært populær mål blandt veterankjøretøy-miljøet i området. I tillegg er verkstedet fullt funksjonelt med tidsriktig verktøy og utstyr.