«Negerdamer»

» Negerdamer» er vel noe av det mest retro som finnes. Disse mørke skjønnhetene var utrolig populær på 50-60 tallet og det fantes minst èn i de fleste hjem. Den gang, som nå,  enten elsket man dem eller hatet dem.

De var vanligvis produsert i porselen eller gips. Dette siste stoffet er som kjent skjørt og dette gjorde  at det ble lett hakk og avskallinger av lakk. Det ble også produsert menn og barn i diverse størrelser og farger men på tross av at de finnes i et mindre antall er de ikke like populær.

Det fantes også utallige produsenter, både innen- og utenlands. En god del er signert eller har firmalogo men de fleste er umerket. Den mest kjente produsenten var Gino Manca, opprinnelig fra Italia men bodde noen år i Norge. Figurene hans holdt ofte meget høy kvalitet, både av utseende og detaljer, og var ofte meget fargerik. «Damene» hans er populære samleobjekter og oppnår ofte respektable priser blant samlerne.

Ta gjerne kontakt om du har noen å selge/bytte!
Ønsker du å kjøpe?  Sjekk her: http://blog.algroy.no/?p=17434

4 Responses to “«Negerdamer»”

 1. jan borge sier:

  har figurer bytte-SELGE

 2. Hei!
  Er sydhavsdamen med fruktfat tilfeldigvis til salgs? Elsker nemlig Sydhavet :)

 3. admin sier:

  Beklager, tror hun blir hjemme hos meg en stund fremover ;-)

 4. Laila sier:

  Gino Manca laget også troll. Har to stk signerte, en til å ha lange fyrstikker i, og en med fisk og fiskestang. Er det noen som samler på disse? Kan ikke finne noen opplysninger om Manca-trollene noe sted.