zz top

Billy Gibbons i ZZ Top er kjent for sin interesse for 2 og 4-hjulte fremkomstmidler. Interessen dreier seg stort sett om hotrods og den mest kjente er uten tvil «Eliminator».  Det er i utgangspunktet en 1933 Ford som ble bygget om tidlig på 80 tallet og ble brukt i diverse musikkvideoer.

En annen av hans mer ukjente biler er en 1970 mod vw cabriolet. Denne ble bygget av D & D Speciality Cars in Arkansas og ble til etter at Hr Gibbons traff eieren av firmaet på et bilshow. Byggingen tok 5 måneder og resultatet ble en vw med diverse ombygginger kjent fra hotrod-miljøet.

En rekke modifikasjoner ble gjort og av disse kan nevnes lavere frontrute og tak, senket 5″, selvmord-dører og 1835ccm motor. Kanskje ikke all verden i dag men når den ble presentert i 1987 satt den en ny standard for fremtidige vw eiere.

Den mest radikale forandringen var allikevel frontlysene; i stedet for å satse på den originale løsningen ble disse skjult bak luker. Når de slås på vipper lukene opp og lyktene dukker frem, noe som er godt kjent fra diverse amerikanske biler. Baklysene, som er senket inn i skjermene, kom fra en 1959 Cadillac.

VW-miljøet plukket fort opp stilen og kort tid etter dukket det opp mange «wannabees». Mye er skjedd i VW hobbyen siden og det er lange siden vi kunne se noe slikt selv i amerikanske vw magasiner, «Eliminator» derimot dukker det opp stadig nye kopier av….

Comments are closed.