8 spor

Driver du med veteranbiler vil du før eller siden komme bort i 8 spors spillere. Selv om dette var et system mer populært i amerikansere fikk en også spillere i mer moderat innpakning beregnet for Europeiske biler. Sapphire VIII er en av de som er tilpasset dashbordet til folkevogn der bla listverket og knotter er tilpasset. Systemet er forskjellig fra de mer vanlige kassettene som kom senere; disse kan bare settes inn 1 vei og du kan velge mellom 4 lydspor. Båndet var skjøtt sammen og via et enkelt, men genialt system ble det tatt ut fra midten av spolen. Noen spillere hadde spoling fremover.

Spillere og kasetter er ikke noe vanskelig å få fatt i. Mye finner du selvfølgelig i USA men du trenger ikke reise så langt: Arne Kaasa er godt kjent i Norge for å selge nye og overhalte spillere og kassetter. Utvalget hans er bra og det er vel unødvendig å si at det hele dreier seg om musikk fra før 1980.
Sjekk hjemmesiden hans!

Jeg er interessert i å kjøpe en Sapphire VIII eller annen spiller tilpasset folkevogn!