Firmabiler

Noen tror sikkert at reklame på firmabiler er et nyere fenomen men den gang ei. Dagens enkle vinylmerker fantes ikke og istedenfor fantes det et eget fag som het skiltmaler. Disse la på tekst og logoer for frihånd og med hjelp av sjablonger og i tillegg til biler ble butikkvinduer og fasader dekorert. Første kortet viser en gul transporter med Melange reklame. i følge teksten på baksiden er dette et parti fra Ganns-området (Sandnes) og statuene til høyre er av Simon Pottemaker. Kortet er postlagt i august 1970.

Det andre kortet er fra Ulvdal og motivet er H. H. Bjerkeflåta Landhandleri – Kolonial – Lærutstyr – Souvenir – Brukskunst – Glass – Stentøi -Byggeartikler – Tekstilvarer. Et allsidig firma altså, slik det ofte var på den tiden. Transporteren er en Barndoor og om registreringsnummeret på den (R-1951) viser årsmodell er ikke godt å si. Dette er firmabilen til fotografen E. Djupdræt fra Nesttun og diverse logoer og tekst viser hva han levde av. Som ofte på firmabiler var VW merket fjernet i fronten og en logo satt der istedenfor, på denne er det logoen til NFF som skulle bli noe slikt som Norges Fotografforbund. Kortet er postlagt august 1956. Bilen finnes ikke registrert på dette nummeret i dag da det tilhører en Rover på Lillehammer.