Oljebladet

Oljebladet var et «organ for bensinhandlernes landsforbund» og i nr 7 1955 finnes denne annonsen for den «nye» VW Varevogn. Barndoor var historie og nyhetene for denne modellen var bla bakdør, ventilasjonssystem, større lasterom og et instrumentbord i hele vognens bredde. Videre finnes en 3 siders «smørespesifikasjon for VW» der bla forskjellige oljer og smørepunkt er spesifisert. Visste du feks at terminene for oljeskift på personbiler var hver 2500km og for varevogner 2000km?

Bladet er fullt av annonser for oljer, dekk, plugger og forskjellige bilmerker. I tillegg tar lederen for seg temaet «ensartet bensinpris», dvs samme pris for drivstoff i hele Norge; tror dette ble diskutert mange år etterpå. Takk til Jarle og Erik for bidraget og for at denne ikke gikk i papiravfallet!