Husk reservepærer

For de av oss som er trofast mot 6 volt på våre VW’er er det ikke lenger mulig å stikke innom «Ole-Bensin» på veien og kjøpe de lyspærene en trenger. Om de allikevel skulle ha noen på den lokale bensinstasjonen så er det få bak disken som kan skifte de for deg. På veteranbiler kan tross alt dette gjøres med vanlig verktøy i motsetning til dagens moderne kjøretøyer som må på verksted for å tilbakestille det elektriske anlegget pga ny pære. Slike reservesett med pærer og sikringer finnes i en mengde varianter og produsenter. De tre på bildene er alle fra Osram og var vanlig på 60-70 tallet. Disse finner en fortsatt i kjellere pluss markeder rundt om og tar en kontakt med firmaer som driver med eldre biler «fyller de opp» de riktige sikringene og pærene. Greit å ha i bilen og en sparer 1500 i bot.