Søndag i Hessisch og WOB

img_7966-kopiSøndag var en mer rolig dag da mange hadde reist hjem eller hadde begynt å gjøre seg klar for avreise. Vi benyttet anledningen til å gå gjennom delemarkedet et par ganger til for å gjøre de innkjøpene som vi ikke tok lørdag samt se på flere biler. En skulle kanskje tro at en har sett det meste allerede etter et par dager men vi oppdaget ofte nye «perler» blant de fremmøtte. Dagens store begivenhet var nok en nyrestaurert Pre A 356 fra Norge. Jeg har hatt gleden av å se denne flere ganger gjennom restaureringen og må bare si at denne har passert «fantastisk-stadiet» da restaureringen er over all fatteevne; detaljer og atter detaljer. Dette fikk også eieren høre av de fleste fremmøte.

Klokken 1300 var treffet over og premieutdelingen startet. Vi satte oss i bilen og startet turen til vårt neste mål; Wolfsburg. Siden 99 har jeg besøkt denne byen med 2 års intervaller og bla besøkt Automuseum og senere Autostadt img_8044-kopiflere ganger. På vei inn mot sentrum benyttet vi anledningen til å kjøre innom en av de best bevarte funkis-bensinstasjonene jeg vet om. Bygget er restaurert men med moderne utstyr for pumper etc; alt smakfullt gjort. For to år siden var denne stengt og siden da har alt bensinutstyret forsvunnet og det ser ut som det hele skal bli en butikk. Ikke verdens beste skjebne men det viktigste er at det hele tas vare på.

Autostadt hadde byttet mange biler og fått ny utstilling; «Stars & Cars». Dette var en kombinert foto og bilutstilling og som vanlig var det en miks mellom biler som de eier selv og private. Få kjøretøyer er VW (VAG) siden dette skal være opplevelses-senter for alle men det finnes mange flotte biler i utstillingen til enhver tid. Vi fikk bare et par timer inne da det hele stenges klokken 1800. Området står på listen over ting som skal besøkes på mandag men vi skal nok få tid til diverse andre gjøremål denne dagen. Oppdatering følger!

img_7967-kopi2img_7975-kopi1img_7983-kopi1img_7994-kopi1img_8015-kopi1img_8026-kopi1img_8077-kopi1img_8105-kopi1