Stadt-autobahn

wob«Every town worth its salt lays great emphasis on tours of the town, so that tourists keep a fond memory of them and recommend them to others» forteller teksten på wob2baksiden av dette bildet som er fra midten av 70 tallet. Det fortsetter med at Wolfsburg selvfølgelig har et tog som dras av en folkevogn og har i løpet av nesten to tiår kjørt 160000km rundt i gatene og gjort 130000 barn i alle aldre glade.

wob3I dag står det et slikt utstillt på Automuseum, like fint som den dag det ble presentert. Årsmodellen er 58 ifølge infoplakater men dashbordet er umiskjennelig oval, dermed kan vi konstatere at den wob4mest trolig er bygget av det en hadde tilgjengelig av deler. Et 6 tall på panseret avslører også at det har vært flere av de og ryktene skal også ha det til at de ble brukt inne på fabrikken ved omvisninger for publikum. Tilsvarende de blå togene de bruker i dag altså men bare mange ganger tøffere!