Folkevognen – bilen De har ventet på

50-1Det De venter dem av en stor og kostbar vogn finner De i Folkevognen. Den er konstruert av professor Porsche, den fremragende bilkonstruktør og oppfinner. Den kresne bilist fryder seg over kjøreegenskapene i Folkevognen, den smarteste «småvogn» som noen gang er bygget; den representerer toppen av hva De kan forlange av en liten bil; derfor 50-2finnes det tusener begeistrede Folkevogn-eiere i de forskjelligste land verden over. Dette er noe av det en kan lese i Harald A. Møller sin folkevogn-brosjyre fra 1950. De hadde fått sitt VW agentur året før og endelig skulle de begynne å selge skikkelige biler istedenfor skrotet de solgte fra før. Både standard og eksportmodellen er representert og noe av de tekniske spesifi50-3kasjonene er: lavt bensinforbruk (0,7l/mil), luftkjølt hekkmotor, oljekjøler, individuell torsjonsfjæring, 4 gear fremover (4de gear overgear) og innebygget oppvarmingsanlegg. Hele brosjyren er på 6 sider men allikevel en imponerende trykksak for sin tid i 4 farger. Fordelene med å eie en VW er mye det samme den gang som nå bortsett fra «miljøvennlig» har blitt lagt til.