Endelig komplett

sjal1Splitten skal forbli rensket for ekstrautstyr med et par unntak; takgrind og innvendig bakrute-sjalusi. Takgrinden ble kjøpt inn omtrent samtidig som jeg kjøpte bilen og dette er en kopi av et 50 talls design fra Sveits. Sjalusien er Australsk utstyr og finnes i diverse utgaver til de fleste bilmerker/typer som er solgt i det landet. De fleste modellene kan fortsatt kjøpes ny og om produksjonen har blitt startet opp igjen eller har pågått i alle år vet jeg ikke. Sjalusien til splitt derimot ble bare produsert noen år og kan være vanskelig å få fatt i. Etter å ha fulgt med på diverse nettsider dukket det endelig opp en til salgs i USA for en tid siden og etter kort tid var den på vei til Norge.

sjal2Noen vil sikkert tro det er den samme som kan brukes på oval og splitt men den gang ei; det er 7 lameller på den til oval og 6 stk på splitten sin utgave. Disse utgavene må heller ikke sammenlignes med plastversjonene som en kunne kjøpe på 70-80 tallet der en versjon passet de fleste biler. Dette er solide ting som er sveist sammen av kraftige profiler og tilpasset en spesiell biltype.