Blomstervaser

blom1For en tid siden var det en som kalte folkevogner med blomstervase for «tantebiler» og isåfall er 58en min akkurat det! Den har hatt vase på dashbordet siden jeg fikk den på veien i 92 og det er vel det ekstrautstyret de fleste eldre forbinder med folkevogn (foruten snøkjettinger selvfølgelig). Når vasen var ny var det ofte viktig å ha friske blomster til enhver tid men etter en stund skjønte en at dette ikke gikk og investerte i plast.

Ublom2tgavene var utallige; de som syntes dette var en nødvendighet spanderte på seg påkostede porselensutgaver med skikkelig feste som skulle skrues fast og ofte hadde både 2 og 3 plasser blomstene kunne puttes ned i. Noen av de mest populære og dermed dyreste kommer fra Rosenthal, ikke ukjent for deres porselen på middagsbordet. Tydeligvis var det et stort marked for disse også og for å gjøre det hele mer helhetlig ble også et askebeger med samme blomstermotiver levert. Det er ikke sjelden at en ser disse til salgs for 6-700 dollar men som med det meste som er høyt priset forblir de usolgt.

blom3Var en litt mer sparsommelig fantes det plastversjon med sugekopp for ruten eller dashbordet om dette var lakkert. Vi må heller ikke glemme glass, eller krystallversjoner, som var fasettslipt og ofte meget forseggjort. Kjente produsenter var Sico, Hella, Hagus, Wegu, Perohaus, Happich og Frese.blom4

Glem heller ikke at da bobla ble redisignet på 90 tallet var akkurat vasen en av tingene som ble med fra gamledager!