X-Bensinstasjoner i Bergen

Bergen har hatt flere bensinstasjoner enn de som finnes i dag.

Bilde057Dette første bildet har jeg fått fra JonnS. Det henger i en av korridorene i Grieghallen og er ett av de som viser fremgangen i byggingen av konserthuset. Det stod ferdig i 1978 så bildet er vel tatt et par år før. De som er kjent i Bergen vil gjenkjenne bygget til Bergen Lysverker i bakgrunnen.

bradbensinDagens andre stasjon lå også på et kjent sted for Bergenserne; like ved Bergenhus Festning. Navnet var Festningskaiens Bensinstasjon og var en erstatning for en eldre stasjon som ble rasert under eksplosjonsulykken i 1944. I en brosjyre fra 1960 kan en lese: Stasjonen presenteres i fullstendig ombygget stand i det det er bygget ny ekspedisjon, vaske og smørehall, satt opp 4 nye moderne pumper, ny utendørs vaskeplass, plassbelysning etc.

Har du info om flere?


Én kommentar til “X-Bensinstasjoner i Bergen”

  1. Ang. bensinstasjonen på Grieghall-tomten: her lå i årene etter krigen en såkalt ROP – stasjon: dvs. Russisk Olje Produksjon, ble senere BP inntil…?

Det er stengt for kommentarer.