KG turteller

ghiaporr1Dette må være et av de absolutt råeste ekstrautstyret som en kunne få til Karmann Ghia. VDO har produsert en mengde forskjellige instrumenter til VW og blandt dette fantes en 6 volt turteller til KG som var både mekanisk og elektrisk.

En liten mekanisk giver blir montert i motorromet og fra denne går en wghiaporr2ire bort til mutteren på reimskiven. Med i settet følger en spesialmutter som er beregnet for formålet. Giveren omformet rundene den teller på wiren til elektroniske signaler som den sender til instrumentet foran. Dette er montert i hullet der klokken vanligvis sitter. Størrelsen på instrumentet er dermed ca 110mm og meget lett å lese.ghiaporr3

I en tid har det ligget et komplett sett til salgs på thesamba. Prisen er utrolige $2650(!) og dette gjør vel at de fleste av oss må velge mellom en Ghia eller dette instrumentet….

Senere utgaver ble mer enklere med kun en ledning til coilen. Ikke like kul men vanskelig nok å få fatt i.