Ghia-deler

ghiap1De første pakkene med deler som er skaffet til Ghiaen begynner å komme. Siden bilen kommer fra USA har den såkalte «Sealed-beam» frontlys. Dette systemet fungerer på den måten at hele innsatsen fungerer som en lyspære der reflektoren og glasset er støpt sammen og luft-tett. Funker sikkert fint der borte men jeg har hele tiden ønsket den Europeiske versjonen som bestod av glass, reflektor og lyspære tilsvarende folkevogn og transporter. På de første euro-modellene av Ghia (-59) var glassene meget spesielle med en godt synlig V i opptikken (er merket på bilde 2) samt lykteringen var også bredere pga innsatsene var mindre.

ghiap2Med tanke på at 80% av Ghia-produksjonen gikk til USA er disse meget vanskelig å få fatt i og prisen er deretter. Utrolig nok var jeg heldig å komme over et sett med lykter pluss 1 NOS lyktering i Norge! Eieren av disse var svært interessert i noe ekstrautstyr og da han også kom frem med en NOS speil pluss originaljekk til samme bil var valget lett. Den andre NOS lykteringen er kjøpt via thesamba i USA.