Ghia mekk #3

ghia09Prosjekt Ghia fortsetter og tiden brukes nå «inni» skjermene for å fjerne tectyl-dritt. Jobben går greit men du verden så kjedelig. Det er heldigvis ingen store overraskelser foreløpig og kun friskt stål er funnet under lag på lag. Motor/gear var planlagt skulle tas ut til vinteren men jeg har ombestemt meg og satser på å ta ut begge deler på lørdag. Oljelekkasje(r) og dårlige varmebokser er største grunnen. En stor ordre på diverse slitedeler er sendt til Canada og bør være her i god tid til Påske da det hele skal etter planen monteres sammen igjen.ghia08

Prosjekt «StripAll» har tatt en «dramatisk» vending; etter noen døgn med delvis oppvarming av væsken synes jeg dette gikk for sent. En liten ide om å putte middelet i ultralydvaskeren istedenfor ble prøvet ut og hvilken forandring; på en time er all lakk, skitt og overflaterust fjernet og kun rent stål er igjen. Deler med gravrust tar lenger tid og ikke alt kan «reddes» på denne måten. Styresnekken som er i støpegods fikk også samme prosess og ser ut som ny; dette passer ghia07litt mer den tidsplanen jeg følger. Jeg kan ikke gå god for at StripAll er beregnet for slik bruk men det funker overraskende bra. Et problem med så nakne deler er at de begynner å ruste i det øyeblikket de tas ut av badet og må oljes kjapt. Oppdateringer kommer!