Ghia mekk – epilog

Oljelekasjer og at en tror en er ferdig med et prosjekt er tydeligvis ikke noe en tuller med innenfor vår hobby!

ghia52Da jeg kjøpte mitt 356 replika reimhjul var det flere som advarte meg om at ikke alle var av beste kvalitet. Siden mitt var kjøpt av en anerkjent produsent, og flere skrøt uhemmet av det på thesamba, gikk jeg ut fra at dette var av de bedre. Dengang ei, allerede samme dag som Biltilsynet ble besøkt kunne en se at her var noe galt. Mistanken var tilstede men håpet var at noe annet hadde gått galt. Da reimhjulet ble demontert kom det med biter ut av blokken og en kunne raskt se at her var det lite å gjøre og det var bare å ta ut motoren.ghia53 Min lenge lagrede reservemotor ble plukket ned av hyllen, rengjort og alle deksler etc flyttet over. Testturen ble gjort mandag kveld og det kan tyde på at km-standen på 70k som selger garanterte kan stemme.

Det som irriterer mest med hele historien er at det er originalmotoren som røk med. Dette er såpass viktig at det skal stemme på bilen at jeg er interessert å få dette ordnet. Er det noen som har tips om hvordan eller hvem som kan reparere dette?

4 kommentarer til “Ghia mekk – epilog”

  1. det var litt kjiipa Frode. Men alt kan fikses! ..og matching numbers er jo noe å trakte etter på en så flott lowlight.

  2. Flott bil dette, gratulerer!
    Surt med skade – har du fått noen forklaring på hva grunnen er? Er det godset inne i blokken bak reimhjulet? Er det hjulet som er for trangt i forhold til åpningen sånn at det drar med seg materiale? Tenker litt på om det kan løses med en sånn «sand seal» segerring som de baja-gutta setter inn, må vel da maskineres i snuten.

  3. Er nok for trangt i forhold til hullet ja, har vurdert sand-seal løsning som du foreslår. Skal sjekke litt hos forskjellige først og sjekke om blokken kan sveises og maskineres

  4. Hadde akkurat samme problemet på min. Jeg kjøpte riktignok et laget av messing i Bad Camberg. Under montering kilte det seg fullstendig fast. Brukte flere uker (helt sant) på å få det ut uten å ødelegge blokka…

Det er stengt for kommentarer.