Godkjent og registrert!

transp4På onsdag var det forsøk nr 2 på å få Transporteren godkjent og denne gangen gikk det meget bra! Bremser fungerte utmerket og spesielt håndbrekk ble nevnt som usedvanlig bra. Kanskje ikke så rart med tanke på de turene Kristian og undertegnede hadde kvelden før for å justere den; nabolaget kommer aldri til å bli det samme igjen….. Da lys fungerte utmerket og lekasjen på reduksjonsgearen var tettet var det ingenting som stod i veien for å få den registrert.

Ujevne bremser trenger ikke nødvendigvis bety dårlig justerte bremsebånd! Da jeg luftet bremsesystemet første gang kom det ingen bremsevæske ut på venstre side bak. Ved skifte av bremseslange fikk vi bekreftet at denne var tett og transp5slapp ingenting gjennom. Da mangellappen viste dårlige bremser på høyresiden skiftet jeg denne slangen også. På tross av at vi klarte å få ut bremsevæske ved lufting av systemet var slangen «grodd igjen». Et annet problem som ofte oppstår når dette skjer er at bilen bremser men sylinderen slipper ikke igjen. Dette skjer pga ingen retur på væsken og resultatet blir at bremsene går varm. Ny slange og lufting var alt som skulle til for å få bilen godkjent! Et godt tips er å skifte disse av og til.

Én kommentar til “Godkjent og registrert!”

  1. Gratulerer Frode! Nå er hele bilprken din friskmeldt og klar for morro.
    Står respekt av tempoet ditt. Nå kan du bare kjøre rundt og glise resten av sesongen.

    Sune:)

Det er stengt for kommentarer.