Ekstra Bremselys

Mange innenfor VW hobbyen mener at 6 volt noe som kan til nød brukes i vekkerklokken og hører ikke hjemme på en bil. «Dårlig lys» og «vanskelig å starte» er grunnene som en stadig blir presentert. Problemene oppstår som oftes pga lav ladespenning og/eller dårlige kontakpunkt. Rustne reflektorer led1(fremme OG bak) gjør heller ikke sitt til at lysene blir bedre.

Bremselys derimot mener jeg skal forbedres på en gammel bil og dette av samme grunn som en moderne bil får montert 3. bremselys og risikoen for påkjørsel bakfra minker. Utrolig enkle og effektive løsninger kan lages og det trenger ikke være synlig før en bremser. LED-pærer har også gjort sitt inntog i veteranbilkretser og det finnes en mengde forskjellige ferdige og halvferdige versjoner selv i 6 volt.

led2På Ghiaen ble løsningen enkel; lufterillene i bakluken er perfekt plassering og en plastlist med ca 25 dioder holdes på plass med magneter; ingen skruer og synlige fester avslører hva som ligger gjemt. Litt justering må til før LED-pærene har rett vinkel bakover men resultatet synes!!  Splitten er neste bremselys-prosjekt, følg med for oppdateringer!

2 kommentarer til “Ekstra Bremselys”

Det er stengt for kommentarer.