Revell

Amerikanske Revell er en av verdens mest kjente produsenter av plastbyggesett og de fleste av den mannlige del av befolkningen har vært innom deres limesett i løpet av barndommen. Firmaet ble startet i 1945 og deres første produkt var ikke et byggesett men en liten leketøys-vaskemaskin. Etterhvert som plast ble mer vanlig i produksjon ble kostnadene lavere og kvaliteten bedre. Innen midten av 50 tallet produserte de kun plastbyggesett og da de slo seg sammen med konkurrenten «Monogram» på 80 tallet ble de en av verdens største på dette området.

De fleste settene som er solgt er enten bygget eller blitt kastet etter noen år. På SCC var det utrolig nok et komplett byggesett, i originaleske, av en Sambabuss tilsalgs og produksjonsåret var 1958! Over 50 år i esken og aldri bygget! Knut Andersen fra Veteran og VW Service hadde tatt med seg noen deler for salg og deriblant dette. Prisen var 2k og det var ikke solgt klokken 1400 når vi startet på hjemturen.

Ikke ofte en får mulighet til slike kjøp.