Verktøy som er greit å ha!?

Noen som vet hva dette er?

Før skiftet man ikke hele bremseskoene men naglet på nytt bremsebelegg. Dette kunne en enten kjøpe som «halvfabrikat» der man boret selv eller man kunne gå for VW sin løsning der man kjøpte ferdige sett som var forborret og levert med nødvendige nagler. Festingen av båndene til skoen kunne gjøres med hammer og mothold men den som var mer avansert brukte dette verktøyet. Med hjelp av en fotpedal trykker man ned en «pigg» som klinket båndet fast. Dette befinner seg i vwacbs lokale og etter det er pusset opp skal det kunne brukes av trengende medlemmer.

Fortsatt kommer man over NOS båndsett til gammel VW som er beregnet for å klinkes. Disse selges ofte billig siden få gjør denne innsatsen lenger. Til enkelte VW modeller, feks Type 3, er dette en av få måter å få seg nye bremser på da ferdige sko er sjeldne saker.

2 kommentarer til “Verktøy som er greit å ha!?”

Det er stengt for kommentarer.