Mens en venter på deler…

På tross av at cabrioleten min er produsert i 59 må den inn på EU kontroll hvert andre år slik som andre moderne biler. Grunnen til dette er at den ble brukt-importert til Norge i 1960 og har fått dette registrert som produksjonsår. Svaret på det mest opplagte spørsmålet da er; «nei, det er ikke enkelt å få ordnet opp i». Jeg har kontaktet de rette instanser og møtt den berømte «veggen», total uvilje og forståelse.

Årets kontroll er uansett gjort og den eneste mangelen var (som vanlig) ujevne bremser bak. Demontering av tromler viste et større problem enn først antatt; en lekasje i en simmerring har gjort at bremsebelegget har blitt dusjet av olje en stund og mistet sin effekt. Originalt skal det sitte en såkalt oljeslynge i trommelen som skal ta seg av slike lekasjer men en tidligere hobbymekaniker har droppet å montere de etter bremseoverhaling. Slyngene er ikke lett å få fatt i og (etter det jeg vet) blir de ikke lenger produsert, litt merkelig når de reproduserer omtrent alt annet til folkevogn. Et brukt sett er funnet og er underveis sammen med nye bremsebånd. Mens en venter benyttes finværet til å bygge terasse, nok et prosjekt som skulle vært ferdig i sommer.

Vinterens prosjekt er forresten sikret! Det dukket opp uten forvarsel og var totalt overraskende. Følg med fremover for avsløringer og oppdateringer!

Én kommentar til “Mens en venter på deler…”

  1. Har et par liggende som Pål fant til deg på Kranken. Det haster ikke, men gi en lyd om du vil ha dem. Litt bob-bob…

Det er stengt for kommentarer.