Vintage Speed #7

Skal en kjøre med doble forgassere (Okrasa el.) i en Karmann Ghia oppdager en kjapt at denne modellen har et lavere motorrom enn sine VW søsken. Luftfilterne kommer så høyt at de vil treffe bakluke, hengsler eller fester for disse. På eldre folkevogn cabriolet kan man også få problemer men her er det «rennesystemet» bak lufterillene som kommer i veien.

Okrasa løste dette på en elegant metode og lagde albuer som flyttet filterne bakover. Flere har startet reproduksjon av disse og de kan bla kjøpes hos Wolfsburg West og Splitparts Unlimited

Mannen på bildet er Martin Herzog. I 1956 startet han import av Okrasa til USA som ble solgt gjennom EMPI. De reklamerte med at motoren din ville få 12 hk mer og klare 0-100kmt 12 sekund kjappere! En forbedring på ca 10 sekund. En ser også tydelig albuene montert på lowlighten på bildet.