K. Lien

K Lien er mest kjent som et flyttebyrå her i Bergen. En slektning av de, Karl Lien, var karosserimaker og bygget bla flyttebilene deres. Rundt 1970 bygget han denne spesielle camperen som i utgangspunktet var en pick up fra 1964. Ideen fikk han etter å ha bygget en tilsvarende flyttebil for pianoer. Jekkfestene ble brukt som fundament for å gjøre campingdelen bredere samt den er forlenget en 1/2 meter. Familien Lien brukte i ca 10 år og det meste var til søndagsturer, før de solgte den rundt 1985.

Planløsningen var veldig praktisk med køyeplass over styrehuset, kjøkken på venstre side (med gass, 12 og 220v), toalettavlukke og salong over motorrom. Hele karosseriet er bygget av aluminiumplater montert på et stålskjelett og vekten av det hele gjør at bilen er betraktelig lavere enn originalt. 1500 motoren sleit nok ekstra i motbakkene og siden overbygget «levde» litt under kjøring skulle en ikke ha for stor fart inn i svingene. Dette siste gjorde også sitt til at en ikke burde parkere i bakker; åpnet en sidedøren så var det fare for at den ikke gikk skikkelig igjen.

Hvor denne er i dag er det få som vet. For ca 10 år siden var (dengang?) eier medlem i vwacb. Han hadde ingen mulighet for å skru på bilen selv og den ble avskiltet pga manglende eu-godkjenning. Klubben fikk tilbud om å overta den men takket nei da vi hverken hadde penger eller lokaliteter til den. Den gang stod den parkert i nærheten av Bergen og den var begynt å forfalle sterkt.

Bildene er tatt i 2002. Dette er i utgangspunktet papirfoto, som er trykket i vwacb-nytt (1/02) og deretter avfotografert. Kvaliteten er derfor ikke den beste.

Info hentet fra VWACB Nytt 1/02 & 2/02
Foto: André Hjellestad – Tekst Finn Solheim.

Noen som vet noe om denne eller hvor den står i dag? Ta kontakt!