«Colour Edition»

For noen år siden solgte VW noen modeller (bla Polo) i såkalt «Colour Edition». Dette var biler som fikk fargetilpasset interiør og eksteriør slik at feks gule biler fikk ratt og seter med gule detaljer osv.

Dette var ikke noe nytt fra den kanten og tidlig på 60 tallet leverte de folkevogn bla i berylgrønn med matchende detaljer. Dette dreide seg om stigbrettgummi, kjederlister, gummimatter, gear- og håndbrekkmansjett, ratt, seter, osv. I hele tatt ble bilen veldig «grønn».

Cabrioleten min er berylgrønn og en tidligere eier hadde antageligvis planer om å bygge en slik utgave. Denne fargen ble ikke levert før et par år senere men han var tydeligvis lei den originale som var offwhite med guffebrunt interiør. Noen grønne detaljer klarte han å skaffe men det var langt igjen. Jeg klarte for noen år siden å kjøpe et NOS sett stigbrettgummier i «Zitrusgelb» (som er grønn!) og har etter dette vært på jakt etter riktige kjederlister i beryl. Det har ikke vært noen reproer av disse å få kjøpe og de settene som har dukket opp for salg har forsvunnet kjapt. Larry Winther har skjønt problemet og fått blandet lakk i riktig farge. Dette er en «vinyl-lakk» som er beregnet på plast/gummi og er dermed mer fleksibel enn vanlig lakk.

Kjederlister kom dermed i posten for et par dager siden. Kvaliteten på jobben er det ingenting å si på så det ferdige resultatet må bare bli bra! Da mangler jeg bare resten….. Noen som har noe grønt til salgs?