Type 3 Karmann Ghia fyller 50!

I 2011 er det 50 år siden Type 34, eller Type 3 Karmann Ghia som vi helst kaller den, ble introdusert. I motsetning til sin noe vakrere «søster» Type 1 KG (som ble bygget på folkevognbunn) ble denne bygget på type 3 bunn og ble dermed noe større.

Designen vil nok ikke gå inn i historien som den vakreste og mange eiere har nok fått høre gjennom tidene at «den er så stygg at den er tøff». Allikevel er det noe med disse bilene som fascinerer og de har sine trofaste eiere samt mange som drømmer om å eie en.

På tross av dårlige salgstall (ca 43500 eksemplarer totalt) ble bilen produsert frem til slutten av 60 tallet og den ble også lansert som cab. Det ble imidlertid ikke bygget mer enn et håndfull eksemplarer av denne da det viste seg at stivheten i karosseriet ikke var tilfredstillende.

Jubileumet blir bla markert 11-14. august i nærheten av Osnabrück hvor Karmann fabrikken bygget disse bilene i sin tid. Har du lyst til å lese mer om bilene, jubileumet, tips og nyheter så sjekk nummer 2 av medlemsbladet til «T34 World»

Får en ikke lyst på en slik etter dette så…….