Lillebror Camping-tilhenger

Liten på veien – Stor på campingplassen

Patent på prototypen av Lillebror ble tatt ut i 1955 av Knut Rambøl fra Oslo. Produksjon fant sted ved to av Widerøes Flyveselskap avdelinger: Fornebu og Bjørkelangen 1957-1971.

Det som gjorde Lillebroren populær var nok dens moderate størrelse: bredde 154 og lengde 280. En egenvekt på ca 280 kg gjorde at man kunne dra den etter de fleste biler selv med små motorer. Allikevel var det ingenting å si på størrelsen når den ble slått opp; Takhøyden ble 185 cm, og med fortelt utgjorde «sommerboligen» hele 16 m2. Som ekstrautstyr kunne man også få to køyer, sammenleggbart bord og hyller innvendig samt fortelt.

Alle vognene har et chassisnummer og total produksjon var ca 6000 vogner. Det finnes ikke to helt identiske «Lillebrødre». To vogner av samme årsmodell kan ha forskjellig plassering av vinduer på vogn og teltduk, forskjellig drag på vogna, osv. Alle vognene hadde trevegger dvs. lakkert finér, med unntak av vognene fra 1971 som ble levert med vegger av respatex. I bladet Motor fra 1967 ble den annonsert til kr 4450,- pluss evt ekstrautstyr. Kilde: Norsk Lillebror Forening

Kjøper Lillebror fra før 1959
Noen som har en eldre Lillebror å selge? Jeg er på jakt etter selve «ur-versjonen» av en slik. De første årene (t.o.m. 1959?) hadde vognene en mye mer buet form på taket og denne ble mer «kantete» på den neste generasjonen. I tillegg hadde den 8″ hjul etc. Helst et bra eksemplar men mindre jobber er ok.