Ljungmans Star 167

Et sted på Sotra finner en disse bensinpumpene utenfor en matbutikk og de er fortsatt i bruk! Pumpene er svenske og av typen «Ljungmans Star 167». De ble introdusert ca 1965 men disse 3 har nok blitt plassert der noen år senere. Det er ingen oljefirma tilknyttet pumpene og alt tyder på at de har vært en del av Norske Fina. De ble kjøpt opp av Shell i 1999 og den nye eieren hadde liten interesse for slike småstasjoner og mange mistet derfor sin faste leverandør.

Én kommentar til “Ljungmans Star 167”

 1. Hei

  Er du veldig opptatt av historiuen rundt alle bensinstasjoner de har vært i landet Leste det har vært ca 4300 i 1969 over tusen av disse forsvamt før 1977 og i dag er de bare over 1700 igjen av alle de bensinstasjoner som har vært

  Selv huske jeg veldig mange fra mine reiser på Østlandet
  Kan evne følgene selskap BP senere Noroil i dag Statoil 2 BP stasjoner er bevart den ene er utenfor Tønsberg på Nøtterøy
  Så hadde vi Gulf i Tønsberg og Horten var de flere Gulf stasjoner Horten hadde 2 Tønsberg hadde tro jeg 3 i dag er den ene blitt til Best den andre til Shell og den siste revet og borte grunnet ny E18

  Så hadde vi Fina alle er blitt til Shell, og utenfos Tønsberg fantes tidlige en liten Finast som forsvant tidlig på 70 tallet

  Mobil har det også vært i Horten og Tønsberg, Men jeg tro aldri de har vært noen Hydro stasjoner i Tønsberg, Men de var en Hydro st mellom Drammen og Tofte på før du tok av Til vestsiden av Hurum den lå ikke langt unna Dyno fabrikker på Gullaug utenfor Drammen

  Vis du vil kan jeg godt og prøve og sende deg de jeg huske om disse bensinstasjonene og hvor de lå så langt jeg huske dette

  MVH Jan Erik Hole
  Skoppum,Vestfold

Det er stengt for kommentarer.